Jethro Tull – Stormwatch 2 (2020) Chrysalis

A Stormwatch vízválasztó album a Jethro Tull pályafutásában. A Songs From The Wood és a Heavy Horses után ez volt az utolsó album az úgynevezett folk-rock korszakban. Ez érdekes besorolás, mert a Tull zenéje mindig is magán viselte a kelta népzene elemeit, ebben a korszakban talán erősebben jelentkezett ez a hatás. Azonban a következő lemezeknél merőben más, az elektronikus zene jegyeit erősen magán viselő lemezek következtek. Viszont az igaz, hogy e korszak lemezei – a Stormwatch is – sokkal könnyebben emészthető zenét kínált, mint a hetvenes évek első felének kultalbumai. Ám ez nem azt jelenti, hogy ezen időszak lemezei rosszabbak lennének, mint a korábbi alkotói periódus.

Steven Wilson viszont újra kevert egyet, és mint annyi más régi vágású rockalbum hanganyagát, ezt is megforgatta saját ízlése szerint. Ráadásul a Stormwatch 2 című válogatáson az eredeti lemezen nem hallható (illetve eltérő verziójú) felvételek kaptak helyet.

Tracklist:

01 – Broadford Bazaar
02 – Crossword
03 – Dun Ringill (Early Version)
04 – Dark Ages (Early Version)
05 – Urban Apocalypse
06 – Kelpie
07 – Man Of God
08 – Sweet Dream Fanfare
09 – Sweet Dream (Live)

https://zenekucko.com/jetusto2

 

0

Visits: 26

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Jethro Tull – Stormwatch 2 (2020) Chrysalis” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sziasztok!
    2019-ben megjelent a Stormwatch album jubileumi kiadása 4 korongon. Ott a 2. korong tartalmazott 15 dalt Associated Recordings címszó alatt.
    Ez a 9 dal onnan lett kiollózva, vagy Steven Wilson tovább kevergette őket?

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhét − 10 =

Password generation