David Gilmour – David Gilmour (1978-2006) Emi Records

David Gilmour első szólóalbuma, amely saját nevét viseli 1978-ban jelent meg. Ma már talán ők sem emlékeznek rá, hogy a PINK FLOYD-nak miért kellett felbomlani. Minden esetre Gilmour, és Roger Waters közötti ellentét volt a fő ok.
Aztán az idők folyamán Waters kijentette, hogy a mai naptól nem létezik a PINk FLOYD. Viszont a többiek úgy gondolták tovább viszik a zenekar hagyományát, és továbbra is PINK FLOYD néven koncerteztek, sőt adtak ki új lemezeket. Persze ez Watersnek nem tetszett és bírósági ügy lett belőle. Végül sikerült peren kívül megegyezniük, és tovább használhatták Gilmourék az együttes nevét. Hát valahogy így történt. Nagy sajnálatunkra hosszú éveken keresztül vártuk, hogy ez a szuper grupp újból össze fog állni, és további felejthetetlen dalokat hagynak az utókor számára. De nem így történt!!
Most már meg kell elégednünk a tagok által kiadott remek albumokkal, mint ezzel az albummal is, mely David Gilmour első szóló albuma, nem aratott nagy sikert. Mindenki azt várta, hogy a FLOYd zenei világát viszi tovább saját albumán. De hát akkor nem lett volna egyedi stílusa, és egyedi zenei világa! Mindenképpen más zenei világot képvisel ez az album, POP, Rock, Balladisztikus, és nem utolsó sorban, instrumentális dalokat tartalmaz.
A saját nevén kiadott albumon, olyan zenészek segítik mint Rick Wills újságíró basszusgitáros és Willie Wilson, a Sutherland Brothers dobosa.
Ezt a lemezt úgy kell tekíntení, mint egy tehetséges gitáros debütáló albumát, mely sok remek egyedi hangzásvilágú dalt tartalmaz, és már előre vetíti Gilmour tehetségét, és fantasztikus senkihez nem hasonlítható stílusvilágát!

Tracklist:
01. Mihalis (05:58)
02. There’s No Way Out Of Here (05:22)
03. Cry From The Street (05:16)
04. So Far Away (06:07)
05. Short And Sweet (05:34)
06. Raise My Rent (05:50)
07. No Way (06:12)
08. Deafinitely (04:28)
09. I Can’t Breathe Anymore (03:40)

Credits:
David Gilmour – gitár, ének, billentyűs hangszerek, lap steel gitár (No Way és I Can’t Breathe Anymore), producer, borító
Willie Wilson – dob, ütőhangszerek
Rick Wills – basszusgitár, háttérének
Mick Weaver – zongora (So Far Away)
Carlena Williams – háttérének (There’s No Way Out of Here és So Far Away)
Debbie Doss – háttérének (There’s No Way Out of Here és So Far Away)
Hipgnosis – borító, fényképek
Sangwook Nam – 2006-os újrakeverés
Doug Sax – 2006-os újrakeverés

https://zenekucko.com/DavidGil.1978

0

Találatok: 6

Publication author

offline 2 év

nagygazemberimi

nagygazemberimi 42
Comments: 102Publics: 382Registration: 17-10-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz + 17 =

Password generation