Procol Harum – (1969) – A Salty Dog • 2017 MFSL (UDSACD 2192)  Limited Edition – No. 1761

A Procol Harum angol zenekar 1967-ben alakult. A legnagyobb slágerük a „Whiter Shade Of Pale” melyet kislemezen jelentettek meg. A kuckóban több lemezükkel találkozhattok. Én sorban a harmadik lemezüket hoztam el meghallgatásra, (mely a kritikusok szerint a legjobb albumuk).
A zenekar három lemezt készített változatlan felállásban, majd a Salty Dog című album után az orgonista-producer Fisher kilépett a csapatból, és vele tartott a basszusgitáros Knights is.
A Salty Dog volt az első album, aminek felvételeit nem sürgették a kiadók, így esélyt kaptak a zenekar tagjai, hogy saját ötleteiket, elgondolásaikat maximálisan beleépítsék a zenébe.
Így a Procol Harum zenéjének lényegi elemei, a harmadik albumon teljesedhettek ki. A hangzásvilág, a blues-tól az R & B-n át a klasszikus rock-on keresztül a szimfonikus rockig, terjed.
A címadó dal az egyik legkiválóbb dal, az egyik legjobb progresszív rock darab, amely valaha a Procol Harum-tól elhangzott. A zene és a szöveg tökéletes összhangot alkotnak, az ének valami fantasztikus, a dalnak nagyon csodálatos a hangzásvilága.
Hallhatunk világháború előtti vidéki blues-t, míg a “Crucifiction Lane” egy gyilkos Otis Redding stílusú lélekhez szóló remek dal. Végig kíséri a lemezt Brooker, Fischer, Trower és Wilson minden eddiginél színesebb virtuóz hangszer játéka és a remek energikus tiszta énekhang.
A „Salty Dog”- ezen kiadása egy SUPER AUDIO album, amelynek a hangzás hűsége, megszólalása, minden HI – FI rajongó kedvence lehet!

Tracks:
01. A Salty Dog (04:41)
02. The Milk Of Human Kindness (03:44)
03. Too Much Between Us (03:42)
04. The Devil Came From Kansas (04:35)
05. Boredom (04:33)
06. Juicy John Pink (02:05)
07. Wreck Of The Hesperus (03:46)
08. All This And More (03:49)
09. Crucifiction Lane (05:00)
10. Pilgrims Progress (04:31)

Credits:
Artwork, Design [Original] – Dickinson
Bass Guitar – David Knights
Drums, Congas, Tabla – Barrie Wilson
Lead Guitar, Vocals, Acoustic Guitar, Tambourine – Robin Trower
Organ, Vocals, Acoustic Guitar, Marimba, Recorder, Piano, Rhythm Guitar, Producer– Matthew Fisher
Remastered By – Rob LoVerde
Vocals, Piano, Guitar [3 Stringed Guitar], Celesta [Celeste], Bells, Harmonica, Recorder, Woodwind [Woods] – Gary Brooker
Whistle [Bosun’s Whistle] – Kellogs

https://zenekucko.com/Procol.H.Dog

0

Találatok: 10

Publication author

offline 2 év

nagygazemberimi

nagygazemberimi 42
Comments: 102Publics: 382Registration: 17-10-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 × 5 =

Password generation