Yahel, Hoenig, Moreno & Blake – Jazz Side Of The Moon (2008) Chesky Records

“Egy igazi jazz album különlegességet jelentet meg a Chesky Records melynek a címe The Jazz Side of The Moon. Az album, mint ahogyan azt sejteni lehetett, a The Music of Pink Floyd alcímet viseli, ugyanis a Pink Floyd legendás 1973-ban megjelent The Dark Side of The Moon albumának jazz-es újraélesztése.
A „The Dark Side of the Moon”, album Jazz interpretációjának elkészítése Sam Yahel fejében született meg, aki Hammond B3 orgonájával a lemezen is partizánkodik. Aztán felvette a telefon és összerántott még másik három top jazz zenészt, akik szintén lelkesedtek az ötletért.
Ők Mike Moreno elektromos és akusztikus gitárokon, Ari Hoenig dobokon, valamint Seamus Blake tenor szakszofonon játszva.
Yahel azt nyilatkozta, arról hogy hogyan is született meg ez az ötlet a fejében “Hazamentem és feltettem a legendás Dark Side of the Moon albumot, amit utoljára középiskolás koromban hallgattam. Akkor az jutott az eszembe, hogy hé, még bőven akad egy kis hús ezen a csonton. Az effektek, amik akkor megelőzték a korukat, ma is nagyon frissnek hatottak és éreztem, hogy ezekkel még most is lehet valamit kezdeni.
El akartam kapni ezt az érzést, az egész albumot átható szellemiséget a Hammond orgonán és a Leslie-n, úgy ahogyan az annak idején megszólalt a stúdióban tökéletes akusztikus körülmények között, tisztán, mindenféle trükk nélkül.” (hificity.hu)

1. Breathe
2. On the Run (part 1)
3. Time
4. Any Colour You Like
5. The Great Gig in the Sky
6. Money
7. Us and Them
8. Brain Damage
9. On the Run (part 2)

https://zenekucko.com/03263

0

Visits: 71

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

18 − tizennyolc =

Password generation