Dolores O’Riordan – Are You Listening (2007) • Sanctuary

Dolores O’Riordan (alias Dolores Mary Eileen O’Riordan) 1971. szeptember 6-án az írországi Limerick-ben született. Ha a neve nem is ugrik be elsőre valakinek, ő (volt) a The Cranberries énekesnője 1989-2003 között. A csapat egyedi rockot játszott, folkos énekkel. Az Are You Listening? az énekesnő első szóló lemeze volt 2007-ben.

A The Cranberries, 2001-ben adta ki a Wake Up and Smell the Coffee albumot, de a lemez csalódás volt az eladások alapján így a zenekar szünetet tartott. Dolores O’Riordan azóta építgeti szóló karrierjét. Filmzenékben szerepelt, vendégeskedett itt-ott, de jelentősnek mondható nem igazán történt vele. Sinéad O’Connor alter-rock megfelelőjének is mondható hanggal rendelkező Dolores első dobása szólóban 2007-ben következett el.
Dolores a The Cranberries Hogan testvéreit a Demarchi testvérekre cserélte le. Persze producerként a Hoganok is feltűnnek. Szóval Steve Demarchi gitáros és Denny Demarchi billentyűs-gitár-furulyás viszi a zenei prímet, de az igazi nagy nevei a projectnek, a basszusgitáros Marco Mendoza (THIN LIZZY, WHITESNAKE) és dobosként a THERAPY? ütőse, Graham Hopkins-t hallhatjuk a lemezen.

Dolores O’Riordan végig úgy énekel, abban a stílusban, mintha ez egy The Cranberries lemez lenne. Kifejezetten szórakoztató az a kiszámíthatatlanság, ahogy a fejhangok és a “normál” hangok között lavírozik. A lemez dalai nincsenek túl messze a The Cranberries-től. Hol távolabban rockos, hol közelebbi alteresebb dalok vannak a lemezen, sőt némi metálos riff is felüti a fejét, de nagyon meglepődni senki nem fog. Minden dalban, jól felismerhetően benne van, hogy honnan is érkezett az énekesnő.

01. Ordinary Day
02. When We Were Young
03. In The Garden
04. Human Spirit
05. Loser
06. Stay With Me
07. Apple Of My Eye
08. Black Widow
09. October
10. Accept Things
11. Angel Fire
12. Ecstasy

Közreműködő zenészek:
Dolores O’Riordan – ének
Steve Demarchi (Alias, Sheriff) – gitár, vokál
Denny Demarchi – billentyűs hangszerek, gitár, furulya
Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) – basszusgitár, vokál
Graham Hopkins (Therapy?) – dob, percussion, vokál

  https://pastebin.com/m4s93K36
 

 

 

 

0

Találatok: 3

Publication author

offline 1 nap

dali300

Avatar 262
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 530Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

13 − nyolc =

Password generation