Enigma – M C M X C a.D (1990) • Virgin Japan

A hetvenes években a Boney M. együttesben is közreműködött Michael Cretu=ENIGMA elsősorban felesége, Sandra pályáját egyengette producerként, de olyan világhírű előadók lemezein is segédkezett, mint Mike Oldfield vagy Peter Schilling. Az Enigmával nyolc lemezt készített, a projekt három Grammy-jelölést kapott, az albumokból 70 millió darab fogyott világszerte.
Sikerét egy új hangzás hozta meg, a gregorián énekek és az erotika keveredése, mely forradalmian új dolog volt, megbabonázta az embereket. A projektet az első két anyag, az MCMXC a.D. (1990) és a The Cross of Changes (1993) repítette a csúcsra.

01. The Voice of Enigma
02. Principles of Lust
a. Sadeness
b. Find Love
c. Sadeness (Reprise)
03. Callas Went Away
04. Mea Culpa
05. The Voice & the Snake
06. Knocking on Forbidden Doors
07. Back to the Rivers of Belief
a. Way to Eternity
b. Hallelujah
c. The Rivers of Belief

Michael Cretu (credited as “Curly M.C.”) (all tracks)
Frank Peterson (credited as “F. Gregorian”) (tracks 2a, 2c, and 5)
Fabrice Cuitad (credited as “David Fairstein”) (tracks 2a, 2c, 4, and 7c)
Sandra Cretu (uncredited) (tracks 1, 2a, 2c, and 4)

https://tinyurl.com/y3lpcu36

 
 

0

Találatok: 8

Publication author

offline 1 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 × négy =

Password generation