Ron Miles – Rainbow Sign (2020) Blue Note Records

Ron Miles

Ron Miles (1963) amerikai kornettes egy olyan sokoldalú művész, aki nemcsak több műfaj muzsikusával működött már együtt (Kenny Rogers, Ginger Baker, Joe Henry), hanem – talán éppen ennek következményeként – saját kompozíciói is számos hatást mutatnak.

Legújabb albumán a politonális modalitás ötvöződik blues, gospel, post-bop és pop jegyekkel, ami rögtön az első, bő negyedórás témán („Like Those Who Dream”) érezhető. Egy olyan zenei labirintusban barangolunk, ami viszonylag szabadon indul, hogy a hangnem és hangulatváltásokon át egyre markánsabb mederbe terelje az improvizációt, amelyben olyan kiváló társak működnek közre, mint Bill Frisell gitáron, Jason Moran zongorán, Thomas Morgan nagybőgőn és Brian Blade dobokon.

Az album telis-tele van váratlan fordulatokkal és felemelő zenei pillanatokkal, és azon mesteri felvételek sorába tartozik, amelyek minden alkalommal valami újat, valami mást hallatnak és mutatnak meg önmagukból. Ahogyan a borító, úgy maga a muzsika is színek kifogyhatatlan tárháza, finoman lüktet és átjár minket minden hallgatáskor, egyszerűen kihagyhatatlan.”  (Németh Attila, ekultura.hu)

A felvételek
1. Like Those Who Dream
2. Queen Of The South
3. Average
4. Rainbow Sign
5. The Rumor
6. Custodian Of The New
7. This Old Man
8. Binder
9. A Kind Word

Előadók:
Ron Miles – kornett
Bill Frisell – gitár
Jason Moran – zongora
Thomas Morgan – nagybőgő
Brian Blade – dobok

https://zenekucko.com/07892

0

Visits: 7

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három + 4 =

Password generation