Skittish – Savannah Sessions (2020)  Ascap Records

Skittish – Savannah Sessions az együttes új albuma, mely Jeff Noller kreatív munkásságát dicséri, aki már több mint 10 éve a hajtó motorja az együttesnek. 2007-ben Minnesotában alakultak. és mindjárt az első fellépések után komoly kritikai elismerést kaptak.


Zenéjükben felfedezhető Paul Simon, és az Arcade Fire hangzásvilága, vegyítve folk-rock elemekkel. Hat albumuk jelent meg, és az ország körüli turnék fantasztikus sikereket hoztak, és ők lettek „ az ezt nem hagyhatom ki” koncert zenekar.

2016-ban jelölték az év albumára, és az év énekese díjára a csapatot.
Majd 2018-ban Noller elvállalt egy tanári állást,és Savannah-ba repült.
„A hangszereimet lecserélték tantermekre, és a napjaim reggel 8-kor kezdődtek. Egy dolog, ami nem változott, az a zenélési vágy. Órák után kezdtem használni az iskola stúdióját, hogy felvegyem azokat a dalokat, amelyeket azóta írtam, hogy megérkeztem Dél-hostess városába. Egy vékony falú, kis lakásban éltem, így olyan puha kis akusztikus dalokat írtam, amelyeket házi feladatok helyett suttoghattam magamnak.

Végül ezek lettek a Skittish 7. albumának “Savannah Sessions” számai.
Helyi szavannai zenészeket verbuváltam, akik megajándékoztak különleges zenei tehetségükkel. A Forsyth Parkban találkoztam egy buszsofőrrel, aki úgy játszott a hegedűn, mint senki más. Majd a helyi iskolában találkoztam olyan tanulókkal, akik énekelni, és dobolni is tudtak. Sajnos nem sokkal ezután megkezdődött a Covid-19 karantén.

Ebben az elzártságban volt időm megszerkeszteni az album dalait. De nehéz volt nem érzelgősnek lenni, mikor annyi remek élmény inspirálta a dalok létrejöttét. ”- mondja Noller Savannah-ban töltött idejéről.

Remek album, tele energiával, pozitív hozzáállással.
Hallgassuk és töltődjünk fel.

https://zenekucko.com/Skittish.Savan.S.20

Jelszó/password:   n.g.imi

0

Találatok: 2

Publication author

offline 2 év

nagygazemberimi

nagygazemberimi 42
Comments: 102Publics: 382Registration: 17-10-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhét − öt =

Password generation