Mary Fahl – From The Dark Side Of The Moon (2011) Mary Fahl

Annak idején Tomp barátunk töltötte fel, s tette közzé a fórumban Mary Fahl hátborzongató Pink Floyd feldolgozás lemezét, melyet azóta sikerült veszteségmentes formátumban is megszereznem.

Át is adom neki a szót:
“Jól ismert dalokat hallgathatunk meg ezen a lemezen az amerikai énekesnő előadásában.
Telt, mély női hang, kicsit dzsesszesített átirat, elektronikus kíséret, de néhol az eredetinél keményebb gitározás.
Néha az volt az érzésem, hogy Annie Lennox énekel Mike Oldfield gitárjátékával kiegészítve Pink Floyd dalokat – Morricone filmzenei világában…A végeredmény nagyon meggyőző! “

Idéznék Joe ismertetőjéből is (Joe’s Pub):”Időről időre rá kell döbbennem, hogy nem vagyok már fiatal. Végighallgattam Mary Fahl – From the Dark Side of the Moon c. lemezét. Az első reakcióm azon túl, hogy az eredeti lemezhez majd minden vonatkozásában hű, hátborzongatóan szép előadásról van szó: az volt, hogyan veheti magának valaki a bátorságot, hogy egy ilyen mesterműhöz hozzányúljon. De rá kellett döbbennem, hogy ez a mestermű immáron több, mint harminc éves, és minőségét mára éppen az (is) mutatja, hogy ismét előadják. Ugyanis – bár a populáris és rock zenei világban nem olyan túl gyakori, hogy ismert darabokat újra előadnának más előadók, más zenei műfajok (mint a “komoly zene” és a jazz) világában ez természetes. Hogyan is ismerhetnénk Bach, vagy Lassus zenéjét mai interpretátorok nélkül.
Itt is erről van szó. Egy klasszikussá vált darab hűséges, mégis egyéni tolmácsolásáról, egy interpretációról, melynek torokszorító szépsége éppúgy képes könnyeket csalni az ember szemébe, amikor a “sun is eclipsed by the mooon”, mint az eredeti előadásé.
Mary Fahl nagy, telt hangja igen jól illeszkedik a lemezhez. A kíséret inkább elektronikus, és némileg keményebb hangzású az eredeti lemezénél, de eltérései ellenére hű marad ahhoz.”

Fentiekhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a lemez felvételei 2006-ban készültek a V2 Records stúdiójában, de a kiadó valamiért kihátrált a lemez megjelentetése elől.
Szerencsére Mary Fahl néhány évvel később saját költségén megjelentette a felvételeket.

Kedves Tomp, köszönjük szépen, hogy megismerhettük ezt a gyöngyszemet!

A számok:
01 Speak To Me 01:11
02 Breathe 02:59
03 On The Run 03:21
04 Time 06:52
05 The Great Gig In The Sky 04:59
06 Money 06:10
07 Us And Them 07:11
08 Any Colour You Like 03:33
09 Brain Damage 03:52
10 Eclipse 02:00

https://zenekucko.com/01104

0

Visits: 24

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Mary Fahl – From The Dark Side Of The Moon (2011) Mary Fahl” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

12 + három =

Password generation