Tommy Bolin & Friends – Great Gypsy Soul (2012) Samson Records

Tommy Bolin

A mindössze huszonöt évet élt gitárzseni előtt tisztelegnek ezzel a kiadvánnyal korunk nagy ászai. A lemezt úgy bűvészkedték össze, hogy Bolin eredeti énekét és gitárjátékát meghagyva rátették a maguk részét, így a dalokban hallhatjuk Peter Framptont, Warren Haynes-t, Derek Trucks-ot, Brad Whitfordot, Sonny Landrethet, de nem hiányozhat a névsorból Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Steve Morse és Steve Lukather sem. 

Az album egyértelműen Bolin szólótevékenységére fókuszál, hiszen két dal kivételével az első szólólemezét, a ’Teaser’-t rögzítették ismét az aktuális rájátszásokkal. Nem hallhatunk egy hangot sem a Deep Purple vagy Billy Cobham felvételeiből, pedig ezen előadókkal eltöltött napok tették igazán híressé őt.

Nekem furcsa az ilyen toldott-foltozott mű, mert eredetinek sem tekinthető, ugyanakkor tribute albumnak sem nevezném, mert ott a tiszteletüket kifejező zenészek teljesen úgy felvételeket készítenek, újraértelmezik az eredeti műveket, jelen esetben azonban nem erről van szó. Egy kicsit hullaszagú a dolog, mert az ugye lehetetlen, hogy manapság bárki együtt játsszon Tommy Bolinnal. Derek Trucks és Joe Bonamassa esetében pedig ez sosem volt lehetséges, hiszen mindketten a gitáros halála után születtek, az album címben levő barátságról meg nem is szólva. Jobban tetszik, ha él egy muzsika, nem pedig a manapság oly divatos technikai terror felhasználásával dobnak piacra kvázi hamisítványokat. (Bigfoot, hardrock.hu)

A számok:
01. The Grind – Peter Frampton
02. Teaser –  Warren Haynes
03. Dreamer – Myles Kennedy and Nels Cline
04. Savannah Woman – John Scofield
05. Smooth Fandango – Derek Trucks
06. People People – Big Sugar and Gordie Johnson
07. Wild Dogs – Brad Whitford
08. Homeward Strut – Steve Lukather
09. Sugar Shack – Glenn Hughes and Sonny Landreth
10. Crazed Fandango – Steve Morse
11. Lotus – Joe Bonamassa, Glenn Hughes and Nels Cline

https://zenekucko.com/03906

0

Visits: 12

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

nyolc − négy =

Password generation