Frank Zappa – Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch (feat.  Steve Vai) (1982/1995) • Rycodisc US

A Ship Arriving Too Late to Save a Drowning Witch Frank Zappa 1982-ben megjelent albuma, a hivatalos diszkográfiában a harmincötödik. Ezen a lemezen szerepel a Valley Girl, amit Zappa lányával, Moonnal közösen írt, és ami Grammy-jelölést hozott nekik, és nagyon népszerűvé tette a lemezt.

A lemez első fele stúdiófelvételekből, a második része Zappáék 1981-82-es koncertfelvételeiből áll (“Drowning Witch”, “Envelopes”, “Teen-Age Prostitute”).

A Valley Girl egy húzós alapokra készült monológ: a 14 éves Moon a kor tinédzsereinek pláza-nyelvezetét parodizálja – a dal meglepően nagy népszerűséget hozott apának és lányának, erősen meg is dobta a lemezeladásokat. Valley Girl címen később film is készült, az eredeti tervek szerint Zappáék bevonásával forgatták volna, ami végül elmaradt.

A “Drowning Witch” Zappa egyik legösszetettebb szerzeménye, a YCDTOSA vol 3 fülszövege szerint sem a 82-es, sem a 84-es felállás nem volt képes egyszer sem tökéletesen előadni. A lemezen hallható változat vagy tucatnyi koncert felvételéből van összevágva. A szám különlegessége még, hogy egy kis intermezzóval elválasztva két gitárszóló követi benne egymást.

A lemezen felbukkan énkesként (“I Come From Nowhere”) Roy Estrada az eredeti Mothersből.

01. No Not Now
02. Valley Girl
03. I Come from Nowhere
04. Drowning Witch
05. Envelopes
06. Teen-Age Prostitute

Frank Zappa – szólógitár, ének
Steve Vai – gitár (a lemezen: „lehetetlen gitárszólamok”)
Ray White – ritmusgitár, ének
Tommy Mars – billentyűs hangszerek
Bobby Martin – billentyűs hangszerek, szaxofon, ének
Ed Mann – ütőhangszerek
Scott Thunes – basszusgitár: “Drowning Witch”, “Envelopes”, “Teen-age Prostitute”, és “Valley Girl”

Arthur Barrow – basszusgitár: “No Not Now” és az “I Come From Nowhere” első fele
Patrick O’Hearn – basszusgitár: az “I Come From Nowhere” gitárszólója alatt
Chad Wackerman – dobok
Roy Estrada – ének
Ike Willis – ének
Bob Harris – ének
Lisa Popeil – ének a “Teen-Age Prostitute”-ban
Moon Unit Zappa – ének a “Valley Girl”-ön

https://links.snahp.it/5nqDki4Nm7GBS13aLDb5J7ZldlVWfbusySrs
 

0

Találatok: 5

Publication author

offline 2 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 528Publics: 1360Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

18 − 4 =

Password generation