Mark Knopfler and Evelyn Glennie – Altamira [OST] (2016) • British Grove Records

Mark Knopfler soundtrack albuma az Altamira című Hugh Hudson-filmhez. Az Altamira spanyol-francia film a híres Altamira barlang felfedezéséről szól (1879) – egy kislányról, aki felfedezte a történelem első műalkotásait,a legrégebbi barlangfestményeket és apjáról, aki a világ elé tárta ezeket. A Hugh Hudson-rendezésében megjelent film főszereplője Antonio Banderas. A projekt Knopfler londoni British Grove nevű stúdiójában került felvételre a világhírű ütőhangszeres, Dame Evelyn Glennie közreműködésével. Az album társproducere és hangmérnöke Guy Fletcher volt. Megtiszteltetés volt Evelynnel, Hugh-val és Guy-jal dolgozni az Altamira-n. Nincs annál jobb, mint amikor az ember képzett és igazán elkötelezett művészekkel dolgozhat.

01. Altamira
02. Maria
03. Dream of the Bison
04. By the Grave
05. Onward
06. Marcelino’s Despair
07. Farewell to the Bison
08. This Is Silence
09. Glory of the Cave
10. Farewell to the Altamira

Music:
Caroline Dale – cello
Michael McGoldrick – flute
Mark Knopfler – guitar
Guy Fletcher – harmonium, keyboards
Christine Pendrill – horn
Evelyn Glennie – marimba

Production:
Mark Knopfler – producer
Guy Fletcher – producer, recording supervisor
Perry Montague-Mason – string arranger
Rupert Gregson-Williams – vocal arranger

https://links.snahp.it/idEtdjg6tQCo9tqirjxVZ5CXCw6n22gaK2en


FILM (magyar szinkron):
online 
letöltés
 

0

Találatok: 13

Publication author

offline 4 óra

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × öt =

Password generation