Cream –  Royal Albert Hall: London May 2-3-5-6 (2005) Reprise Records

Megint egy olyan koncert amit már soha nem nézhetek meg élőben, mivel a banda 2/3-a más síkon zenél már. És hát valljuk meg Clapton amilyen életet élt fiatalon csoda, hogy nincs már újra együtt a régi cimbikkel (félre ne értsetek én neki szurkolok).
A 2005-ős nyár elején a Cream többször egymás után, újra meg újra megint megtöltötte London-i amfiteátrumot. Elnézve a koncert videó változatát (ha már személyesen nem lehettem jelen) több volt ott az egy négyzetméteren ülő prominens személyek száma, mint bármikor korábban. Talán ők is érezték, hogy ilyen koncert nem lesz még egy (persze lett, de a tél elején és odaát az Atlanti óceán másik oldalán a Medison Square Garden-ben).

És a vén csatalovak a videó tanúsága szerint odatették magukat és közben még élvezték is amit csinálnak. A publikum pedig egészen biztosan. Mára bandából már csak Eric Clapton van velünk, így nekünk egyszerű népeknek maradt a koncert bitekbe csomagolt emléke.

Hogy is mondta annak idején Béla a koncertjein: “Mondok egy rímet szeretjük a Cream-et!” Bizony szeretjük. Vénen is.

A kiadvány zenei anyaga:

CD1

01 – I’m So Glad
02 – Spoonful
03 – Outside Woman Blues
04 – Pressed Rat & Warthog
05 – Sleepy Time Time
06 – N.S.U.
07 – Badge
08 – Politician
09 – Sweet Wine
10 – Rollin’ And Tumblin’
11 – Stormy Monday
12 – Deserted Cities Of The Heart

CD2

01 – Born Under A Bad Sign
02 – We’re Going Wrong
03 – Crossroads
04 – White Room
05 – Toad
06 – Sunshine Of Your Love
07 – Sleepy Time Time (Alternate)

Az előadók:

Jack Bruce – vocals, bass guitar, harmonica
Eric Clapton – guitar, vocals
Ginger Baker – drums, cowbells, vocals

Kellemes zenehallgatást!

https://justpaste.it/5dwpa

0

Visits: 45

Publication author

offline 1 hónap

kalmy

Avatar 24
Comments: 234Publics: 52Registration: 04-10-2017

Cream –  Royal Albert Hall: London May 2-3-5-6 (2005) Reprise Records” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Írod, hogy “És hát valljuk meg Clapton amilyen életet élt fiatalon csoda, hogy nincs már újra együtt a régi cimbikkel”.
    Szent meggyőződésem, hogy életünkben a genetikának sokkal nagyobb szerepe van, mint az életmódnak.
    Churchill tulajdonképpen szülei miatt már alkoholistaként született, a napi adagja körülbelül egy liter tömény (brandy, whisky, elvétve gin) volt, melyet néhány üveg borral és pezsgővel kísérve fogyasztott el, miközben szinte állandóan szivarozott. Ennek dacára vidáman eléldegélt kilencven esztendeig.
    Az ellenpélda szegény Schirilla György, aki egész életében egészségesen élt, vegetáriánus volt, soha egy csepp alkohol le nem csúszott a torkán, nem dohányzott, a jeges Dunában úszkált, elfutott Moszkváig, körbefutotta a Balatont, és hatvan évesen elhunyt.
    Az emberben felmerülhetne a kérdés: hány évig élhetett volna Churchill, ha nem iszik és nem dohányzik? (Tudom, ez hülye kérdés, nem is komolyan tettem fel.)

    1
    1. A szent meggyőződéssel per definíció nem illik vitatkozni, és bár a történelmi példák nyilvánvalóan téged igazolnak, a kérdés az, hogy a példákon túlnézve a statisztika (amivel mindent és annak ellenkezőjét is lehet ‘bizonyítani’) vagy egy átfogó genetikai elemzés mit mondana.
      Abban biztosan egyetértünk, hogy a legtöbb biológia szervezet, köztük az emberé is elképesztő mértékű környezeti és egyéb változásokat képes sokszor igen hosszú ideig tolerálni vagy alkalmazkodni hozzá (ha jól emlékszem, akkor a medveállatka ebben a verhetetlen), máskor meg egy banális véletlen elvágja az élete fonalát. Hogy ezen a végtelen skálán hol található Churchill és Schirilla azt nem tudom, de ha választhatnék a jeges Duna helyett én is a whisky-t meg a marhasültet választanám a szivart meg lecserélném egy csajra 🙂 .
      Amúgy a tudomány három ‘szent grálja’ (genetika, nano technológia, IT) jelenleg is azon dolgozik hogy megvalósítsa a meggyőződésedet és kiterjessze Churchill vélt vagy valós tulajdonságait az emberiség azon részére, akik majd meg tudják fizetni átalakításukat egyfajta szuper emberré vagy (bocsánat a kifejezésért) fél istenné, ami azt gondolom jelentősen erősíti a meggyőződésedet. Hogy ez jó lesz e nekünk (emberiségnek) vagy nem azt egyelőre senki sem tudja, de majd alkalmazkodunk 🙂 .

      0
  2. Bizony sokan égtek el a hirtelen jött fellángolásban és ez miatt elképesztő potenciál veszett oda, de azt mondják a művészet (bármely ága) ilyen. Vagy (el)égsz vagy nem nincs értelme csinálni (vagy nem művészet, hanem iparos munka 🙂 ).
    Amúgy mi a bajod az alkohollal meg droggal 🙂 ?

    0
    1. Igen, ha valaki elszáll… Pont ma beszéltem egy középiskolai barátommal, osztálytársammal reggel 9-kor már alig értettem, hogy mit mond a telefonba úgy be volt nyomva :(.

      Amúgy a zene már összehozott most kiderült, hogy azonosak az értékeink a májmérgek tekintetében is :), már csak le kellene ülni és a gyakorlatba átültetni valamikor. Egy laza Kuckós buli?

      0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő × öt =

Password generation