Aurora – Más világ (2020) © EDGE Records

A legendás győri zenekar anyaga, rajta 17 áthangszerelt klasszikussal. Hallhatóan komoly munka fekszik a produkciós részben, ami azonban az egész savát-borsát adja, az az, hogy roppant izgalmas módon tudtak elrugaszkodni az eredeti verzióktól. Professzionális módon kerülték ki azt a csapdát, hogy a dalokat szimplán akusztikus hangszerekre áttéve egy kiszámítható, “ötlettelen” album szülessen.

Nem is teljesen akusztikus ez az anyag, simán előkerülhet pl. elektromos gitár is, ha egy szóló megkívánja, nyilván a kiadvány jellegéhez igazítva. A dalokba pedig az eredeti váz meghagyásán túl simán belenyúltak, egyiket-másikat néha egész bizarr módon átformálva, kicsit talán ki is forgatva önmagából. Dalválasztásban sem a kiszámítható utat járták, kalapba került olyan is, amit kb. dekádok óta nem maceráltak semmilyen formában.
/hammerworld/

01. Nincs térerő
02. Nem hagyom magam
03. ’88 telén
04. Nélküled
05. Megvan még
06. Az élet zsoldosa
07. Kissé nagyon durva
08. Robin Hood
09. Olyan éjszaka
10. Csodatevő
11. Másvilág
12. Mindegy is talán
13. Fagypont alatt
14. Magányos éjszaka
15. Kifacsart citrom
16. Bella Csao
17. Ez a város
18. Az idők vége

Aurora:
Bass, Trumpet, backing vocals – KisBé
Drums – NoRbi
Guitar, vocals – Vigi

Bass Guitar – Jakab Kitti
Flute – Péter János
Guitar – Matula Csaba
Violin – Varga Lili
Vocals – Barna Réka

https://link.odavisz.hu (klikk)

-pastebin-
 

0

Találatok: 38

Publication author

offline 1 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Aurora – Más világ (2020) © EDGE Records” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

13 + 14 =

Password generation