Kid Rock – Rock n Roll Jesus (2007) © Atlantic Records

Levin: Bár Kid Rock lemezét a passzio.hu alaposan lehúzza (és őszintén szólva értékelésükkel alapvetően én is egyetértek), mégis úgy gondolom, hogy itt a helye a kuckóban, hiszen korunk rap-rock zenei világának egyik “lenyomata”.

Olyan ez a lemez, mintha 60 éves lenne Kid Rock. Öreges. Joe Cocker és Tina Turner stílusú dalaiban elég nehéz megtalálni azt a fenegyereket, akinek beállítja még manapság is magát. Nem mondom, hogy ez a retro blues rock nem divat manapság, de a lemez úgy indul, amit maximum Lenny Kravitz vállalhatna fel. Vagy még ő sem.

Ennek ellenére nem rossz a dolog. Mega és öreges, de jól meg vannak írva a női kórusok a háttérbe, a fúvósok is jól ellenpontoznak, a hammond is rendben van, a funkys vagy hard rockos gitárok sem nyomják rosszul. Csak semmi olyan nincs benne, amit az ember joggal várhatna egy fenegyerektől. Ez egy mama kedvence – jó fiús lemez.

Robert James Ritchie, alias Kid Rock 1971. január 17-én, Romeo-ban (Michigan) született, amerikai ex-rock-fenegyerek. 1982-ben indult karrierje, hosszú évekig rock-rappet nyomott, elképesztően sikeresen és végtelenül “amerikásan”. 22 millió lemezt adott el, ami önmagában is szupersztárrá teszi. A Rock N Roll Jesus visszatérés a rocküzletbe. Ezzel a kiadvánnya próbál visszamászni a pamela pasija bulvár macsó stásusból. De, vajon Rob Cavallo (Green Day, Goo Goo Dolls, My Chemical Romance) producerrel milyennek is képzeli Kid a Rock’n’Roll Jesust?
/passzio.hu/

01. Rock N Roll Jesus
02. Amen
03. All Summer Long
04. Roll On
05. So Hott
06. Sugar
07. When You Love Someone
08. New Orleans
09. Don’t Tell Me You Love Me
10. Blue Jeans And A Rosary
11. Half Your Age

https://links.snahp.it/buxuJAK4tX2MQiwWe2M1hQDQxB6Xoz2bmkDHh

Eredeti feltöltő: Levin

2010 Szeptember 21-i bejegyzés frissítése.
 

0

Találatok: 6

Publication author

offline 4 óra

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenöt + tizenöt =

Password generation