Sara K. – Water Falls (2002) Stockfisch Records

Czékus Mihály írta Sara K. lemezéről: “A német székhelyű Stockfisch lemezkiadó már több mint 30 éve tevékenykedik – az igényes muzsika szerelmeseinek nagy örömére. Az évek során a gitárzene meghatározó közvetítőivé váltak Európában, de sokat áldoztak a 70-es évek folk zenéjének „feltámasztására” is.

Ugyanúgy dolgoznak közismert zenészegyéniségekkel, mint szárnyaikat próbálgató jelöltekkel. Sőt, technika szempontból is széles skálán mozog kínálatuk. A hagyományos cd-k mellett készítenek audiophile lemezeket, Hybrid-SACD-ket és „tradicionális” bakelit korongokat is.

A zenei világban léteznek olyan csillagok, akik egy időre mindenki kedvencei lesznek, utána pedig eltűnnek a süllyesztőben. Valamint léteznek olyan előadók is, akik magas minőséget képviselő munkájuknak és kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően akár évtizedekig a csúcson maradnak.

Közéjük tartozik Sara K. is. Az ő neve ismerősen cseng jó néhány zenebarát fülének. Ez nem véletlen, hiszen az énekes-gitáros-szerző karrierje bő negyed századdal ezelőtt kezdődött és mind a mai napig tart.
Az énekesnő 1992-2001 között a nagy presztízsű amerikai kiadó, a Chesky Records „kötelékében szolgált” és 6 albummal örvendeztette meg a művészetére fogékony közönséget.

Az amerikai kiadótól a fent említett német lemezcéghez, a Stockfisch Records-hoz igazolt át. A német munka eredménye eddig két korong, a Water Falls (2004) és a Hell Or High Water (2006).
Ez utóbbi albumnak először a „normál” cd változata készült, majd ezt követte a JVC K2-es technológiájával legyártott – a cd-k luxus osztályába tartozó – XRCD.
A külalak megegyezik a „normál” cd-vel, ám a hangzás tekintetében elképesztő különbség érzékelhető. Legalább akkora, mint amikor valaki egy alsó közép-osztályba tartozó autóból egy új 5-ös BMW-be ül.

Hell Or High Water című albumon 10 szerzemény kapott helyet. A címadó dal és az „I Can`t Stand The Rain” kivételével valamennyi kompozíció Sara K. nevéhez kötődik.
A korong ráirányítja a figyelmet arra, hogy a mai zenében is vannak maradandó értékek, melyeket sajnos csak kevesen ismernek, de akik felfedezik, azok nagyon szeretik.

Amit ez a produkció kínál, az finom, érzelmes, mégis vérbő blues. A fül könnyedén képes ráállni az egyszerre melankolikus, lenge, nőiesen telt, felhangokkal izgatóvá varázsolt énekhangra.
Biztos ritmusú a muzsika, nagyon él minden hangszer. Változatos az előadás, még a nyugodtabb részeken sem ül el a hangulat.
A repertoárból két dal emelkedik ki igazán: mély líraisága miatt a „Something More” és a belőle sugárzó „őserő” okán a „Set You Free”.

A lemez kompozíciói újrahallgatáskor sem az ismétlés örömét hozzák, hanem új felfedezéseket kínálnak, ami abból fakad, hogy nem csupán rigmusok, hanem költemények, nem csupán a hallgatás pillanataiban jelentkező zsigeri hatásuk van, hanem olyan érzéseket és gondolatokat ébresztenek, amelyek később teljesednek ki a szervezetben.”

A dalok:
1. Stars
2. Trouble (In Your Eyes)
3. Curtain Calls
4. Fish Outta Water
5. Something More
6. Hell Or High Water
7. I Can’t Stand The Rain
8. Set You Free
9. Streetlight’s On
10. Ship In A Bottle

A zenészek:
Sara K. – ének és gitár
Chris Jones – gitár
Bruce Dunlap – gitár
Brian O`connor – fuvola
Michael Kleinhans – tuba
Grischka Zepf – basszusgitár
Michel Poffet – basszusgitár
Hans-Jörg Maucksch – basszusgitár
Beo Brockhausen – szaxofon, ocarina, kalimba, kantele és ütősök

https://zenekucko.com/01477

0

Visits: 11

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Sara K. – Water Falls (2002) Stockfisch Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

2 × 4 =

Password generation