Barabás Lőrinc Quartet – Open (2021) Szerzői kiadás

A jazztrombitás-zeneszerző, Barabás Lőrinc az Irie Maffia korábbi tagjaként, a Random Szerda-estek arcaként és szólóművészként is jól ismert. Olyan művész, aki megújulni képes, és sokféle zenét művel jellegzetes, felismerhető hangon. Szólóestjein elektronikával, billentyűkkel lép fel, a quartetben most a klasszikusabb jazz stílusát mutatja fel, és számos alkalommal közreműködik más előadók produkcióiban is. „Minden lemezem az épp akkori Lőrinc lenyomata” – mondta egy interjúban.

A Quartet tagjai az év első felében lecserélődtek, és noha a trombitás-zeneszerző, valamint Premecz Mátyás billentyűs, Ajtai Péter bőgős és Klausz Ádám dobos ismeretsége korábbra nyúlik vissza, találkozásuk frissessége átszüremlik ezen a felvételen.

A lemez hangzása és nyelve is új a Quartet előző két, sokak által szeretett lemezéhez (Beardance, Other Than Usual) képest. Kísérletezőbb, vadabb, jazzesebb.

A számokat külön-külön és egyben is lehet hallgatni. A Hello sodor magával, az All Around és a Tuning experimentális hangú muzsika. A címadó Open zenei csúcs, hatalmas energiával játszanak össze a Quartet tagjai. A záró Chain esti hangulatot áraszt, a számban a trombita sordinóval szólal meg. Ez az a dal, amely bizonyára sokaknak a kedvence lesz.

A zenekarvezető elmondta, hogy az album „jazz, punk attitűddel” – és nem utolsósorban Miles Davis hetvenes évekbeli, fúziós lemezei ihlették. Ez összecseng azzal is, amit egy korábbi interjúban mondott: „Az ösztönösségről a punk jut eszembe. Szeretem, hogy a punkban annak is hatalmas energiája van, ha valaki beleordít a mikrofonba. Persze érdekes, hogy egy C7b9 akkordra hányféle hangot lehet játszani, de emellett szeretem és keresem a zenében az ösztöni energiákat.

Barabás Lőrinc – trombita
Premecz Mátyás – billentyűk
Ajtai Péter – nagybőgő
Klausz Ádám – dob

Tracklist:

01 – Hello
02 – All Around
03 – Tuning
04 – Open
05 – Chain

https://zenekucko.com/balorope

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 30

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Barabás Lőrinc Quartet – Open (2021) Szerzői kiadás” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 5 =

Password generation