Tonton Macoute – Tonton Macoute (1971/1994) Neon / Repertoire Records

“A haiti kreol mitológiában Tonton Macoute-nak nevezik azt a rémet, amelyik sötétedés után járja az utcákat, és a gyerekeket zsákjába dugva rabolja el. E rém volt a névadója Francois Duvalier (becenevén Papa Doc) haiti zsarnok titkosrendőrségének, a Tonton Macoute-ok ugyanis éjnek idején tüntették el örökre a rendszer ellenségeit.

És ez az éjszakai rém volta névadója ennek a zenekarnak is, melyről szinte semmit nem tudok, azon kívül, hogy figyelemre méltó zenét játszottak.” – írtam 2012 márciusában, amikor ez az album Simafej jóvoltából először került a kuckóba.

Toportyánféreg barátunk ekkor ezt fűzte hozzá: “Egylemezes brit progressziv rock banda, egy néhánylemezes kult sorozat darabja (RCA Neon) által megjelentetve. Nagy pech, mert zseniális lemez. Az eredeti és egyetlen vinyl kiadás 80.000 HUF környékén perceken belül szokott elkelni az aukciókon, ritka kincs. A lemez megjelenésekor nem aratott különösebb sikert, a tagok visszamentek jazz-t játszani avagy szimfónikus zenekarba dolgozni.”
Most pedig Lőri melegítette fel a témát: “A Tonton Macoute 1971-ben adta ki egyetlen albumát a Neon lemezkiadónál (amely a Spring, Indian Summer és Dando Shaft zenekaroknak is otthont adott).
A zenekar 1968-ban alakult, amikor Nigel Reveler (dobok) és Paul French (ének, billentyűs hangszerek, vibrafon) egy magazin hirdetésére válaszolt, és összeállt Chris Gavinnel (basszusgitár, gitár) és Dave Knowles-szal (alt/tenorszaxofon, fuvola, klarinét).
Több kiadóváltás után végül a Neon kiadónál landolt a debütáló albumuk.
Csak biztatni tudlak titeket, hogy hallgassátok meg ezt az albumot! Kifejezetten ajánlom, nemcsak a jazz-rock, hanem a progresszív rock minden rajongójának.”

Kedves Simafej, Toportyánféreg és Lőri, köszönöm nektek!

A számok:
A számok:
1. Just Like Stone (6:30)
2. Don’t Make Me Cry (8:48)
3. Flying South In Winter (6:26)
4. Dreams (3:57)
5. You Make My Jelly Roll (7:58)
6. Natural High (Part 1) (6:55)
7. Natural High (Part 2) (3:53)

A zenészek:
Paul French – acoustic & electric pianos, organ, vibes, vocals
Dave Knowles – alto & tenor saxes, flute, clarinet, vocals
Chris Gavin – bass, acoustic & electric guitars
Nigel Reveler – percussion

https://zenekucko.com/01218

0

Visits: 17

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 + 5 =

Password generation