Für Anikó – Kitalált világ (2010) © Tom-Tom Records

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

A Jászai Mari-díjas színművész első lemezét, melynek címe Nőstény álom, a hazai könnyűzenei szcéna legjobbjaival készítette el 2006-ban, az egyik legsikeresebb zeneszerző, Hrutka Róbert írta a dalokat, az inkább költeményekként aposztrofálható szövegeket pedig Bereményi Géza jegyezte. Für Anikó második lemeze 2010-ben jelent meg. A Kitalált világ szintén személyes hangvételű anyag: Hrutka zenéje, Bereményi költészete kiegészül azzal a finom érzékiséggel, olykor vad szenvedéllyel, amit a színésznő képvisel. Már a Nőstény álomnál sem volt kérdés, a két szerző egymásra hangolódott, úgyhogy az új album esetében sincs ez másképp, Bereményi költészete remekül illeszkedik Hrutka Róbert jellegzetes zenéjéhez.

01. Én tudom mit akarsz
02. Kitalált világ
03. Elment az eszem
04. Őszi villamos
05. Szívdobogva
06. Rendes emberek
07. Túl erős volt
08. Menekülés
09. Londonban
10. Cybervilág
11. Karácsonykor egyedül

Zenészek:
Hrutka Róbert (gitár)
Galambos Zoltán (billentyű)
Fehérvári Attila (basszus)
Kalmus Felicián (cselló)
Dely Domonkos (perka, vokál)
Markó Ádám (dob)

BÓNUSZ:

Für Anikó – (2004) – Alattam Fák (single) © Tom-Tom Records
01. Alattam Fák
02. Apám Lánya
03. Alattam Fák (Szakos Krisztián Remix)

https://tinyurl.com/mr2zb55j

/justpaste/
 

0

Találatok: 87

Publication author

offline 2 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 528Publics: 1360Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × 1 =

Password generation