Harcsa Veronika: Red Baggage (2008) Smartmusic

“Ahhoz képest, hogy Veronika legújabb, Red Baggage című albuma milyen hamar követi a sorban elődjét, hihetetlen fejlődést mutat: körülbelül olyan, mintha zenekarával kiadtak volna közben két-három másikat, bejártak volna rengeteg felfedezőutat és azok tapasztalatait kamatoztatnák ezen a korongon.

Bár a megszólalásban még mindig a jazz elemei dominálnak (Oláh Zoltán nagybőgője, Blaho Attila zongorája, és Majtényi Bálint dobolása továbbra is élményszámba megy), jellemző rá a XXI. századi haladó szellemű popzene stílusszintetizáló törekvése. Egyaránt találhatunk rajta hétperces improvizálós jazzdalt és teljesen puritán akusztikus balladát hangszeres szólók nélkül, rockosan szenvedélyes feminista himnuszt és merengő szerelmes dalokat, soult idéző fúvóskórust és modern effektekkel felismerhetetlenné tett elektromos gitárt a lassan állandó taggá váló Gyémánt Bálint sziporkázó előadásában, swinget, drum and bass és reggae ritmusképletet.
A dalok azonban továbbra is önmagukban kerek gyöngyszemek, még Veronika sokoldalúságát ismerve is rendkívül változatosak és az eltelt idő rövidségéhez képest megdöbbentően érettek, a nyári koncertek során ízelítőként előadott szerzemények mind nagy sikert arattak.” (A fesztblog.hu lemezismertetője)

A dalok:
1. Unreachable
2. Red Baggage
3. You
4. Thousand Lovers
5. Smoke
6. Are You Gonna Share
7. Come On Over
8. Surprise
9. Saying No
10. Make It Last
11. Raining Ice
12. Time and Space
13. You (Combo version)

Harcsa Veronika – ének
Blaho Attila – zongora
Gyémánt Bálint – gitár
Oláh Zoltán – bőgő
Majtényi Bálint – dob, ütősök

Vendégek:
Subicz Gábor – trombita, kürt
Meleg Tamás – tenor szaxofon
Cserta Balázs – alt szaxofon, fuvola
Korb Attila –
Gálfi Attila – dobok

A 2012. augusztus 19-i bejegyzés frissítése.

https://zenekucko.com/00410

0

Visits: 41

Publication author

offline 4 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × 1 =

Password generation