Rátonyi Róbert – Mellifluous (2021) Tom-Tom Records

Jónéhány éve -egészen pontosan 2008 óta- várta a szakma és a Közönség, hogy a zseniális zongorista, zeneszerző, Rátonyi Róbert (1953) ismét saját nevével fémjelzett albummal jelentkezzen. Most végre itt van a Mellifluous című korong, mely a Tom-Tom Records gondozásában látott napvilágot!

Rátonyi az akusztikus zongora mellett, szintetizátorokon játszik, ezzel is segítve az anyag gazdag hangzásvilágát. Az albumon hat kompozíciója csendül fel a pianistának, melyeknek alapvetően két jellemzője van; a dallamos, romantikus vonal, illetve a jazz fúziós oldalának kifinomult „használata”. Rátonyi mindezt úgy elegyítette, hogy egy világszínvonalú, rendkívül ízléses, lélekemelő muzsika született. A „fekete öves”, vájtfülű jazzrajongók igényeit ugyanúgy kielégíti, mint azokét, akik nem kifejezetten a műfaj kedvelői, ismerői, de azért nem zárkóznak el attól, hogy füleikbe jusson időnként jóféle jazz.

A zenekarvezető nem akart „nagy bummal” visszatérni, és mindent belepakolni a friss lemezébe. Jó értelemben vett rutinnal, és nagy-nagy őszinteséggel mesélte el, jelenleg milyen gondolatai vannak, ezeket úgy átnyújtva nekünk, hogy még inkább ünnepi hangulatba kerüljünk. ~ Gáspár Károly (jazzma.hu)

Rátonyi Róbert – zongora, keyboards
László Attila – gitár
Varga Gergely – tenorszaxofon
Szuna Péter – basszusgitár
Dörnyei Gábor – dob
Szendőfi Péter – dob
Kovács Ádám – ütőhangszerek

Tracklist:

01 – Mesmeric
02 – Andante Comedia
03 – Petrichor
04 – Edina
05 – Epoch
06 – A Night at Rosehill

https://zenekucko.com/raromel

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 81

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 + 18 =

Password generation