Morild – Nordic Landscapes (2018) ℗ Gvito Records

Dag Einar Eilertsen (alto-trombone) and Marius Noss Gundersen (classical guitar) combine two musical worlds in an expression inspired by Nordic jazz traditions.
With its unique combination of instruments the duo now present their new project, “Nordic Landscape”: original compositions characterized by long melodic lines, timbres, improvisations and Nordic atmospheres.

Eilertsen and Gundersen have played together for a number of years and have received excellent feedback on their musicianship and relaxed stage appearances. To experience Morild live has been said to be a unique musical journey through clear open sound, beautiful melodies and enjoyable dialog with the listeners.
Their audiences have expressed a heightened experience afforded from the unique combination of instruments in a live setting as this enhances both the delicate sound and the strong interactive dialogue between not only the musicians but between the players and the audience as well.
With “Nordic Landscape” they convey the playfulness of the improvisational elements in jazz in combination with the classical music’s all-round structure. Inspired by the beautiful landscape, nature, light and geography of the Nordic countries, they have composed music that blends together linear melody, rich sound and beautiful mood.

01. Prelude Fjords
02. Stauper
03. Northern Lights
04. Taiga Whispers
05. Vringsfossen
06. Flyen
07. Elegy for a Glacier
08. Arctic Circle
09. KJV
10. Bohuslan
11. Mlen

Musicians:
– Dag Einar Eilertsen / alto trombone
– Marius Noss Gundersen / classical guitar

https://tinyurl.com/bdd63u29

-justpaste-
 

0

Találatok: 7

Publication author

offline 7 óra

dali300

Avatar 262
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc + 7 =

Password generation