Révész Sándor – Változtam (2003) © Warner Music Hungary

“…úgy zajlott a hangszerelés, hogy elmondtam volna Péternek (Erdélyi Péter), mit várok, s azután majd hozza a kész dalokat. Együtt dolgoztunk, hosszú hónapokon át, nagyon intenzíven. Volt, hogy délelőtt tíztől hajnali négyig ültünk a hangszerek és a gépek előtt. Fáradhatatlan munkatársra leltem. Kimentem hozzá, s együtt keresgéltünk ritmusokat, akkordokat. Szerintem nagyon korszerű hangzás jött létre, bár ez ugye szubjektív, de azért remélem, hogy a hallgatók is így érzik”.

Az albumot eredetileg az ötvenedik születésnapom környékén akartuk megjelentetni. Ebből adódott az ötven-ötven százalék ötlete, hogy felerészt régi, felerészt új számok alkossák az anyagot, illetve a CD-n bónuszként még egy régi dal feldolgozása szerepel.

Ezúttal minden saját dal valóban saját dal, én írtam a zenét és a szöveget is. Korábban több szerzővel dolgoztam együtt. A legfontosabb változás épp ez: hogy vállalom a kvalitásaimat, vállalom magam. A dalok az időközben engem ért változásokat is kifejezik. Meghatározó életformát számoltam fel, amikor visszaköltöztem Budapestre. Valamint ötven éves lettem: megváltozott az életszemléletem. Szívből remélem, hogy érettebb lettem. Ez talán az énekhangomon is érződik.

Dalok :
01.Gyere közelebb
02.Az álmaimnak élek
03.Új nap, új világ
04.Tíz lépcsőből nyolc
05.Őszintén akarok élni
06.Asszonyvarázs
07.A becsület
08.Lehajtott fejjel
09.Játék az ördöggel
10.A szenvedélyről
11.Szerelemnap
12.A szerelem országútjain
13.Vigyázz a madárra

A zenekar, aki segíti a “Kölyköt”: Erdélyi Pétert, Sipeki Zoltánt, Studniczky Lászlót, Gyenge Lajost, Kálmán Tamást, Kriskó Zoltán pedig összefogja a szálakat. Régiek is beszáltak egy-egy szólóra, Závodi János is közbeszól. ÉS még sokan mások.

https://tinyurl.com/3k8cmxj8

-pastebin-
 

0

Találatok: 28

Publication author

offline 4 nap

dali300

Avatar 262
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Révész Sándor – Változtam (2003) © Warner Music Hungary” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

10 − egy =

Password generation