Def Leppard – Hysteria (1987/1993) ℗ MFSL • UDCD 580, US

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat 589-ik lemeze. A Led Zeppelin óta egyetlen brit rockelőadó sem aratott akkora sikert a tengerentúlon, mint a Def Leppard, a sors azonban nehézségeket is bőséggel tartogatott nekik.

A rocktörténelem egyik legsúlyosabb autóbalesete történt  1984. december 31-én, amelynek következtében a Def Leppard dobosa, Rick Allen elveszítette bal karját. „Szó szerint kirepültem az kocsiból és a roncstól néhány méterre, a mezőn tértem magamhoz. Akkor eszméltem rá, hogy nincs meg az egyik karom. Azt ordítottam a barátnőmnek: Istenem! Soha többé nem dobolok! Többre nem is nagyon emlékszem, sokkos állapotba kerültem” – emlékezett vissza később Allen.

Január második felében a producer, Robert John “Mutt” Lange is meglátogatta a lábadozó Allent, aki már azt ecsetelte, hogyan lenne képes folytatni a dobolást, egy átalakított dobszerkón. Úgy tűnt, Mutt megtalálta azt a különleges elektromos dobot, ami lehetővé teszi, hogy Allen újra színpadra lépjen. A Simmons gyár tervezői kapták a feladatot, Rick pedig eközben már szülei házában gyógyult Sheffieldben, majd két hét után csatlakozott a Del Leppardhoz Wisseloordban és elkezdték az új lemez munkálatait. A 4-es stúdióban állították fel az új, különleges dobszerkót, Allen pedig azonnal megkezdte a gyakorlást.

„Minden nap ott volt és csak játszott, játszott és játszott. Aztán egy nap odahívott. Ezt figyeld, hallgasd csak! Majd eldobolta a When The Levee Breaks-t. Azt hiszem, ott mindannyian elkezdtünk hinni” – mesélte Joe Elliott.

Húsz hónappal a balesete után Rick Allen először lépett színpadra 1986-ban. Nem volt könnyű újra felvennie a rutint. Az előadás a Monsters of Rock fesztiválon, Doningtonban volt. A tömeg őrjöngő lelkesedéssel fogadta, és valószínűleg ez is nagyban segített a dobosnak, hogy ma is el tudja fogadni a történteket.
/more ->/

01. Women
02. Rocket
03. Animal
04. Love Bites
05. Pour Some Sugar On Me
06. Armageddon It
07. Gods Of War
08. Don’t Shoot Shotgun
09. Run Riot
10. Hysteria
11. Excitable
12. Love And Affection

Joe Elliott – ének
Steve Clark – gitár
Phil Collen – gitár
Rick Savage – basszusgitár
Rick Allen – dobok

https://tinyurl.com/4c6pfn55

-pastebin-

……………………………………………………………………………………………………………………
 

 

0

Találatok: 94

Publication author

offline 5 óra

dali300

Avatar 104
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 455Publics: 1322Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

3 × kettő =

Password generation