P. Box – Ómen (1985/1999) ℗ Mambo

“Tudom, hogy engem szolgálsz … “

“A lemez brutálisan indul. Hátborzongató intro, vadállati basszusgitár, rendkívül jól felépített dal zeneileg, hihetetlen szöveg. A második dal, a Bukott angyalnál sem vesztettek a fiúk a lendületből. Továbbra is pörgős zene, a szövegről pedig részben a keresztények egyik legszentebb imája, a Mi atyánk jut eszembe. Amikor megjelent, a harmadik dal akkor nem tetszett, hogy a brutális tempójú dalok után egy lassú dal jött, az Éjszakai vágta. Talán mivel öregebb lettem, tudom már értékelni a dalt. Ezután a blues-os hangvételű Szűz a máglyán jött, amiben nagyon érdekes a szájharmonika. Bár a dal szvinges lezárását nem értem.

Az Árulók kapujában a verse részeknél Földes László szavalását hallhatjuk, ennek a révén kicsit olyan, mintha a Hobo Blues Band Vadászat című albumáról egy lemaradt dalt hallanánk. A következő dallal, az Átok és ígéret egy gyönyörű orgona intro után visszajön az album indító dalok hangulata. A Pandora tánca egy instrumentális darab, a zenekar zsenialitását még inkább megmutatja, nem mintha nagyon kételkedtünk volna benne. Az album végében sem kell csalódni, a Névtelen hős is egy igazi remekmű. A bakelit korong itt véget ért. Az évekkel későbbi CD változaton még helyet kapott néhány koncertfelvétel, még Varga Miklós idejéből, és egy dal Vikidál Gyulától.” (passzio.hu)

01. Ómen
02. Bukott angyal
03. Éjszakai vágta
04. Szűz a máglyán
05. Az árulók kapuja
06. Átok és ígéret
07. Pandora tánca
08. Névtelen hős

Bonus Tracks:
09. Tízből vajon mennyi (Kislemez 1985)
10. Halálkatlan (Kislemez 1981)
11. Halálkatlan (Koncertfelvétel 1982)
12. Hölgyválasz (Koncertfelvétel 1982)
13. Szupergép (Koncertfelvétel 1982)

Vikidál “Dalos” Gyula – ének, vokál
Bencsik “Samu” Sándor – gitárok
Zselencz “Zsöci” László – basszusgitár, vokál
Cserháti “Pityi” István – billentyűs hangszerek
Pálmai Zoltán – dob, ütőhangszerek
Varga “Véneurópa” Miklós – ének (10-13)
+
Földes “Hobo” László – ének (5)
Tolcsvay László – szájharmónika

http://controlc.com/0699e9e7

Jelszó / Password: mogorva

……………………………………………..

Mogorva (2016 Nov 11 10:20:59)
 

0

Találatok: 97

Publication author

offline 2 nap

dali300

Avatar 107
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 454Publics: 1322Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

P. Box – Ómen (1985/1999) ℗ Mambo” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kissé elsumákolták ezt a kiadást, pedig lehetett volna még keresni rá néhány dalt bónusznak.
  Az első kislemezről a Bolond más változat, mint ami a nagylemezre került. Ugyanez vonatkozik az első Vikidálos kislemez dalaira: A zöld, a bíbor és a fekete + Valami rock and roll. Vikidál első lemezén is szerepel egy dal, amelynek a szerzői a P.Box tagjai és ők is játszanak a dalban: Nehéz idők. Nem tudom hány percnél járunk már, de még ott van egy angol nyelvű P.Box kislemez: Phantom Girl + Never Enough.

  0
 2. A BTK 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

  a) aljas indokból vagy célból,

  b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

  c) jelentős érdeksérelmet okozva

  követik el.

  Ajánlatos saját érdekedből leszedni Gyula nevéből az általad odatett jelzőt.
  Az igazságtartalma nem befolyásolja a büntetés mértékét.

  0
  1. Kedves Rika, te valószínűleg nem vagy jogász.
   Ugyanis nagyon nincs igazad. Mi minősül becsület csorbítására alkalmas ténynek? Leegyszerűsítve úgy fogalmazhatjuk meg, hogy amennyiben valakiről olyan tényt állítunk, amely ha igaz lenne, akkor valamilyen eljárás (büntető-, szabálysértési-, fegyelmi-) indulna vele szemben, akkor az biztosan becsület csorbítására alkalmas tényállítás. Például ha valakinek azt mondom, hogy „láttam, hogy tegnap elloptad a pénzemet!” és ezt más is hallja, akkor biztos, hogy rágalmazást követek el. Természetesen csak akkor, ha amit állítok, az nem igaz.

   0
  2. Kedves Rika!
   Megértem, senkinek sem esik jól, ha a rokonáról egy olyan tényt állítanak ami fáj.
   Dalos elvtárs a legjobb rock(-mjúzikel) énekes (volt) Magyarországon és ezt senki sem vitatja.
   Az, hogy III/III-s ügynök volt, ő maga is bevallotta (még ha sunyizással is) már nem minősül rágalomnak, ezernyi bizonyíték van a neten is.
   Hogy miért nem szólt a többieknek a rendszeres “dalolászásról” a tisztjének, arra csak Gyula tudja a választ. Ez az ő személyes tragédiája.
   Én Schuster Lórántal értek egyet, aki azt mondta: Ha egy vödör pálinka mellett ezt megbeszéltük volna a maga idejében nincs harag, (a félelem néha rossz tanácsadó – dali300).
   Mivel a családomban is volt megfigyelt személy, tudom milyen érzés lehetett a többieknek. (Ezért is utálom a totalitárius rezsimeket és gondolkodást).
   Hogy miért posztoltam a P.Box és a Dinamit lemezeit? Mert a többi tag nem érdemli meg, hogy kollektíven bűnösök legyenek.
   Azért, mert a mai junta rehabilitálta őt Nagy Ferenc asszisztálásával a múltat nem lehet meg nem történté tenni.
   Suma summarum: nem félek, mert nincs miért.

   0
 3. Kedves dali300, teljesen igazad van.
  „Abban a görcsös félelmi állapotban, mely elhiszi, hogy a szabadság előrehaladása veszélyezteti a nemzet ügyét, nem lehet élni a demokrácia javaival. Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük. Közép- és Kelet-Európa országai azért féltek, mert nem voltak kész, érett demokráciák, s minthogy féltek, nem is tudtak azokká válni.”
  Bibó István – A kelet-európai kisállamok nyomorúsága (1946)

  0
 4. Latya ez egy régebbi cirkusz maradványa, csak azért hagytam meg mert erre a mai világra még mindig reflektál. Tény, hogy Dalos volt. Itt nincs mit védeni, ez bizonyított, magyarán nem rágalom, akár rosszindulatú akár nem. Teljesen mindegy. Sajnálom érte mert nem biztos, hogy minden nap a tükörbe tudott nézni úgy hogy nem köpte szembe magát. Valószínüleg a komenista karhatalom fogást talált rajta. Ha félsz, bedarálnak, no pasarán!
  Hála Istennek nem nekem kell ezzel a bélyeggel élnem.

  Nézzük a dolog jó oldalát : Gyula egy nagyon jó énekes, a dolgozó nép meg majd eldönti, hogy ez számít vagy sem.

  0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt × egy =

Password generation