Red Hot Chili Peppers – Californication (1999) © Warner

Red Hot Chili Peppers

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat nyolcszáz-kilencvennyolcadik (898) lemeze.
A Californication az a lemez, ami az egekbe repítette a zenekart. Az alternatív zoknihasználat hajdani propagálói, az egykori funk rock fenegyerekek tulajdonképpen már bármit megtehetnek: így, lassan az ötödik X és a 70 millió eladott album felé közelítve semmilyen elvárásra nem kell tekintettel lenniük egy új lemez kiadásakor. Pláne, hogy a Californicationnel megkezdett út egy kifejezetten jól sikerült lemezben csúcsosodott ki (By The Way), amely egyértelműen bizonyította, hogy ez a világ sem áll nekik rosszul. Kár, hogy utána már csak a grandiózus semmitmondás emlékművére futotta erejükből.

Az album témái közt megtaláljuk a vágyakozást, a halált, az öngyilkosságot, Kaliforniát, a drogokat, a globalizációt és az utazást is. Ez volt a Blood Sugar Sex Magik után kiszállt Frusciante visszatérése, és lényegében egy faltól falig jó album, tele slágerrel. Viszont bele volt kódolva, hogy ha maradnak ennél a lágyabb rocknál, akkor kifogy belőlük a szusz. Ki is fogyott.

01. Around The World
02. Parallel Universe
03. Scar Tissue
04. Otherside
05. Get On Top
06. Californication
07. Easily
08. Porcelain
09. Emit Remmus
10. I Like Dirt
11. This Velvet Glove
12. Savior
13. Purple Stain
14. Right On Time
15. Road Trippin’
Bonus by dali300:
16. Fat Dance (2006 Remaster)
17. Over Funk (2006 Remaster)
18. Quixoticelixer (2006 Remaster)

zenészek:
Anthony Kiedis – ének
John Frusciante – gitár
Flea – basszusgitár
Chad Smith – dobok

https://tinyurl.com/hx7x9n84

-pastebin-


 

1

Találatok: 31

Publication author

offline 10 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc − tizenöt =

Password generation