Rory Gallagher – Irish Tour ’74 (1974/1988) © Capo, US

Gallagher 1974-es írországi turnéja egybeesett Belfast egyik legviharosabb időszakával. Az IRA és a brit hadsereg közötti harc az egész városban éreztette hatását, még a rockkoncerteken is. A legtöbb zenekar nem volt hajlandó játszani a városban, mert félt. Gallagher belfasti koncertje előtti napon is, tíz bomba robbant a város különböző pontján. Mindenki arra számított, hogy Gallagher lemondja, mint a többi nagy név, de megtartotta a koncertet, és az egyik legjobb showját adta egész karrierje során.

01. Cradle Rock
02. I Wonder Who
03. Tattoo’d Lady
04. Too Much Alcohol
05. As The Crow Flies
06. Million Miles Away
07. Walk on Hot Coals
08. Who’s That Coming?
09. Back on My Stompin’ Ground (After Hours)
+
bonus by dali300
10. Just A Little Bit (2017 Remastered)

Rory Gallagher – ének, gitár, szájharmonika
Gerry McAvoy – basszusgitár
Lou Martin – billentyűsök
Rod de’Ath – dob

http://link.odavisz.cam

-justpaste-
 

 

0

Találatok: 75

Publication author

offline 4 óra

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

11 − tizenegy =

Password generation