Opeth – Damnation (2003) © Music for Nation

Levinnek!  🙂
Kellemes, jazz(-szerű) gitárral indul a lemez a végére pedig progresszív kavalkád, ahogy azt a legnagyobbaktól, köztük a King Crimson-tól el lehet tanulni. Igazi inspiratív zene, mint amikor az ember az élet nagy kérdéseit feszegeti. (Hűha … )
Halál – szerelem – és a miértekre kíváncsi. Mi célja van az ember életének?

Az Opeth egy svéd zenekar, mely 1990-ben alakult. 2002-ben jelent meg a Deliverance album, Steven Wilson (Porcupine Tree) támogatásával. Eredetileg dupla albumban gondolkodtak a zenekar tagjai. Az egyik lemezre kerültek volna fel a zenekar durvább élét kidomborító dalok, míg a másik korong a kísérletezésé lett volna. A kiadó utasítása miatt azonban külön jelentek meg a korongok, néhány hónapos különbséggel. (Először a Deliverance látott napvilágot).

A produceri székben ismét Steven Wilson ült, aki nemcsak a vokálokban és a billentyűs témákban szerepelt, de a Death Whispered A Lullaby megírásában is részt vett. A Damnation abszolút a 70-es évek progresszív rockbandáinak stílusában írodott. Rengeteg az akusztikus betét, a merengő, elszállt hangulat.

1. Windowpane
2. In My Time Of Need
3. Death Whispered A Lullaby
4. Closure
5. Hope Leaves
6. To Rid The Disease
7. Ending Credits
8. Weakness

Mikael Åkerfeldt – ének, gitár
Peter Lindgren – gitár
Martin Mendez – basszusgitár
Martin Lopez – dobok
Vendég :
Steven Wilson − billentyűsök, zongora, mellotron, vokál

http://link.odavisz.cam

-pastebin-
 

0

Találatok: 58

Publication author

offline 6 óra

dali300

Avatar 197
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 496Publics: 1328Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz − nyolc =

Password generation