A.E. Bizottság – Kalandra Fel! & Jégkrémbalett (1983/1984) Hungaroton

“Köpni kell, pfu …”
A Dunakanyar együttese kiállítások megnyitóin léptek fel először. Szentendrei és pomázi képzőművészekből létrejött együttes. 1980. augusztus 23-án a Fekete bárányok koncerten mutatkoztak be először nagyobb publikum előtt, elő zenekaraként.

1983-ban jelent meg a Kalandra fel! című első Bizottság nagylemez (a gödöllői művelődési házban vették fel), ami több mint húszezer példányban fogyott el egy olyan zenekartól, amelyiknek a legkönnyebben fogyasztható szerelmes slágerében arról van szó, hogy “Köpni kell, pfu”.

1984-ben igazi polgárpukkasztó filmet is csináltak (Jégkrémbalett). A filmet ugyan legálisan évekig nem mutathatták be, de második lemezük a film zeneanyaga lett. A Bizottság koncertek performanszok is voltak egyben keretjátékokkal, általában a belvároson kívül, mert miniszteri szinten is ellenezték még a nevüket is, ezért kényszerültek az Albert Einstein előtagra. Pomáztól Csepelig játszottak jelmezben, kellékekkel és a punktól jazzig ívelő produkcióval, nyafogástól az üvöltésig, buddhista izéktől a jó nagy seggig. 1985-ben nyugat-európai turnéra indultak. 1986 óta szüneteltetik működésüket. A Bizottság tagjai a feloszlás után sem váltak cikivé, majd mindegyikük csinált valahol valami jót.

Több info itt:

Kalandra Fel! (1983)

01. Köszöntő
02. Putty-putty
03. Brutális
04. Konyhagyeplő
05. Linaj, linaj, van-van-van
06. Ne nagyon gesztikulálj!
07. Vaniliaálomkeksz
08. Bestia
09. Versike
10. Na ne hülyéskedj!
11. Egy lány kéne nekem
12. Már megint ez a depresszió
13. Nem bírom a gyűrődést
14. Mindez én vagyok
15. Kamikaze
16. Szerelem, szerelem


Jégkrémbalett (1984)

01. Elég
02. Amikor pedig kígyókkal…
03. Baad Schandau
04. Milarepaverzió
05. Jégkrémbalett
06. Használt dal
07. Női agyvelő
08. Preparababrakabaré
09. Fekete krém
10. Duzzad
11. Dojó otthon
12. Halihónap
13. Leköszönés

Tagok:
Bernáth(y) Maci (Sándor – gitár)
feLugossy Laca (László – ének)
ef Zámbó Öcsi (István – billentyűs hangszerek, gitár, ének)
Wahorn András (szaxofon, billentyűs hangszerek, ének)
Szulovszky Joni (István – gitár)
Bán Mari (Mária – dob)
Kukta Kokó (Erzsébet, Szabó Györgyné – ének)
Kecskés Kriszta (ének)

http://links.hu

-pastebin-
Egy kis bulvár: itt

……………………………………………………………………………………………………………………………

0

Találatok: 46

Publication author

offline 21 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkilenc − 6 =

Password generation