Circus – Circus (1969) Transatlantic Records

”Az angol Circus zenekar egyetlen, 1969-ben megjelent, cím nélküli albuma ritka kincs, és az egyik legkorábbi és legszebb példája annak a műfajnak, amelyet később jazz-rockként ismerhettünk meg.

Az albumon a The Beatles (Norwegian Wood ) és a The Mamas & the Papas (Monday Monday) jól ismert dalainak csodálatos feldolgozásai is helyet kaptak.
A progresszív rock, jazz-rock korai zenéi között, amelyek már a 60-as években teljesen kifejlődtek, a Pink Floyd, a Soft Machine és a King Crimson mellett volt néhány kisebb, de hasonlóan gondolkodó együttes, amelyek azonban nem kerültek be a történelemkönyvekbe. Az egyik ilyen rövid életű zenekar a Circus volt.
Elég szomorú, hogy ez a banda nem élt meg több sikert, mert egyértelműen megvolt bennük a tehetség. Elég szerencsétlen dolog, hogy annak ellenére, hogy a zenekar elkészítette egy második album anyagát is, amely azonban már nem jelenhetett meg, és hamarosan feloszlottak.
Összességében egy kiváló album, és nagyon ajánlott a korai jazz-rock rajongóknak. Minden jazz-rock-rajongó album gyűjteményénbe ajánlanám” – írja Lőri.

Ismertetéséhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy Mel Collins (1947) később kétszer is megfordult a King Crimsonban, és zenélt a Camel, az Alan Parsons Project tagjaként is.
Chris Burrows (1948) dobos éppen a lemez felvételei készítésének idején lett buddhista, és azóta leginkább zen buddhista ütősként működik, és készít felvételeket.

Kedves Lőri, köszönjük a lemezt!

Számok:
1. Norwegian Wood (7:20)
2. Pleasures Of A Lifetime (8:18)
3. St. Thomas (3:36)
4. Goodnight John Morgan (1:50)
5. Father Of My Daughter (3:21)
6. II B.S. (6:33)
7. Monday Monday (4:23)
8. Don’t Make Promises (4:44)

Zenészek:
Ian Jelfs – guitar, vocals
Mel Collins – flute, tenor saxophone
Kirk Riddle – bass, guitar
Chris Burrows – drums

With:
Derek Collins – alto flute
Keith Bleasby – percussion (3,8)

https://zenekucko.com/08132

0

Visits: 67

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × 3 =

Password generation