Divanhana – Zavrzlama (2022) CPL-Music

A Zavrzlama a boszniai sevdalinka zenekar, a Divanhan negyedik stúdióalbuma, amely 2022 januárjában jelent meg. A lemezt közvetlenül a járvány előtt vették fel, 2020 februárjában a ljubljanai Metro zenei stúdióban a kiváló szlovén producerrel, Janez Križajjal együttműködve.

A Zavrzlama-t a világ különböző részeiről származó művészek játéka gazdagítotja, mint például Carlitos Yoder (Argentína), Danica Krstić (Szerbia), Lakiko (Svájc), Duygu Demir (Törökország), Goran Bojčevski (Macedónia), Ivan Bobinac és Iwan Josipović (Horvátország), valamint Rok Nemanič és Klemen Bračko (Szlovénia).

“Lényeges változás, hogy új kiadóhoz kerültek, mi több, új énekesnő áll a mikrofon mögött. Nekem tetszik Šejla Grgić hangja, pont ilyen orgánumot képzelek el egy délszláv zenekarba. Az albumon határozottan eltávolodnak attól a felfogástól, ami a 2009-es induláskor jellemezte őket, és egy sokkal modernebb tálalásban folytatják ezt a zenei hagyományt, amihez felhasználtak pár nekik tetsző, mások által írt dalt. Kis túlzással körbejárjuk a korábbi évtizedek zenei kínálatát (na jó, trombitás-rezes nóta nincs a lemezen), és ezt az utazást keretbe foglalják a saját szerzemények (Neven Tunjić az elkövető), mutatva mit gondolnak ma a sevdalinkáról. Azt nem tudom, hogy a Zavrzlama album mennyire tekinthető új kezdetnek, de abban biztos vagyok, ezen már határozottan érvényesülnek a koncertturnékon szerzett tapasztalatok, a tagok által végzett kutatások eredményei, és nem utolsó sorban a kísérletező hozzáállásuk. Nekem tetszik, amit csinálnak, érzem az előrelépést a 2015-ös Zukva koronghoz képest..” Galgóczi Tamás ~ ekultura.hu

Tracklist:

01 – Na Kušlatu Se Mahrama Vihori
02 – Ćilim
03 – Peno
04 – Sarajčice, Hajdemo
05 – ‘Opa ‘Opa
06 – Stade Se Cvijeće Rosom Kititi
07 – Lola
08 – Zarasle Su Staze Ove
09 – Oj, Curice
10 – Voće Rodilo
11 – Zova

https://zenekucko.com/divzav

0

Visits: 54

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhét − hét =

Password generation