Marillion – marillion.com (1999/2002) Sanctuary Records

Marillion

“Ahogyan az együttes élő fellépésein rendszeresen összesereglő vagy a felvételeiket megvásárló rajongók széles tömegei is tisztában vannak vele, tényleg nincs még egy olyan banda, mint a Marillion.

A Marillion nem hajlandó kompromisszumot kötni a zenéjében, és nem hajt fejet a közvélemény-kutató és lemezkiadó cégek piaci nyomásának, amelyek a slágerlisták csúcsait ostromló könnyűzenei számok bűvöletében élnek, hanem örömét leli abban, hogy kitart saját eredeti és összetéveszthetetlen zenéje mellett. “A legtöbb zenész számára nincs annál nagyobb boldogság, mint amikor teljesen szabadon fejezheti ki önmagát és nem érez kereskedelmi kényszert – mondja Steve Hogarth énekes. – Amikor nem kell rettegnie attól, hogy megjelenik az ügynök és ellenőrzi, hogyan mennek a dolgai. Amikor nem suttog a fülébe a producer, hogy “csinálj még sok ilyet”. Nekünk semmi ilyesmivel nem kell törődnünk, egyszerűen csak azt csináljuk, amit szeretünk csinálni.”
A ‘popsztárokkal’ és az egyedül talán a táncban tehetséges fiúcsapatokkal zsúfolt színvonaltalan slágerlisták korában aligha meglepő, hogy a zenei képességek igazi csodálói vonzódnak a Marillionhoz. A banda, amely soha nem félt a jazz, a dub, a rock vagy a country színes elemeivel gazdagítani eredetileg is jellegzetes hangzását, folyamatosan fejlődik tovább jól tudván, hogy zenéjüknek és az énekes Steve Hogarth szívből jövő történeteinek sikeres elegyítése hatással van híveikre még akkor is, ha az együttes nincs éppen ismertsége csúcsán.

“Sokan azt hiszik, hogy már évekkel ezelőtt feloszlottunk – erősíti meg Steve Hogarth. – Akik olvasnak zenei híreket, ma már nagyjából tisztában vannak a helyzettel, de az utca embere egyáltalán nincs képben. Az emberek vagy nem tudnak arról, hogy létezünk, vagy meg vannak bolondulva értünk. Csak kevesen közönyösek. Azoknak, akik tudják, hogy mivel foglalkozunk, komoly szenvedélyt jelent a zenénk, míg másnak még csak halvány elképzelése sincsen róla.” Ezen a helyzeten természetesen nem segít a rádióállomások üzletpolitikája, amelyek húzódoznak minden olyan zene sugárzásától, amely nem illeszkedik egy adott szigorú könnyűzenei keretbe. “Nem igazán számítunk arra, hogy a Radio One műsorra tűzi a számainkat, még csak nem is gondolunk ennek a lehetőségére. De hogy igazságos legyek a csatornával szemben, el kell mondanom, hogy három perc nekünk általában arra elég, hogy eljussunk az első refrénig – nevet Steve. – Úgyhogy, hacsak nem végzünk némi elengedhetetlen vágást a zenei anyagunkon, nem leszünk teljesen testre szabottak. A mi erősségünk nem a háromperces csúcs szám, hanem a lassan égő dal, amely egy történetet mesél el, miközben a zene szárnyra kel. Ez nem való rádióba. Ez valami más.”” (passzio.hu)

A számok:
1. A Legacy — 6:16
2. Deserve — 4:23
3. Go! — 6:11
4. Rich — 5:42
5. Enlightened — 4:59
6. Built-In Bastard Radar — 4:52
7. Tumble Down the Years — 4:33
8. Interior Lulu — 15:14
9. House — 10:15

A Marillion felállása a lemez készítésekor: Mark Kelly – keyboards; Steve Rothery – guitar; Pete Trewavas – bass, guitar and backing vocals; Ian Mosley – drums and percussion; Steve Hogarth – vocals, keyboards and percussion.
Vendégzenészek: Ben Castle – sax; Neil Yates – trumpet; Andy Rotheram – hand clapping.

https://zenekucko.com/01871

1

Visits: 3

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt × 1 =

Password generation