Péterfy Bori & Love Band: Péterfy Bori & Love Band (2007) Megadó Kiadó

2007-ban még létezett egy Amorf Ördögök nevű zenekar, de már kihunyóban volt a fénye. Viszont hittünk benne hogy másként tovább kell vinnünk a lángot. Én meg régóta akartam csinálni Borinak egy szólólemezt, mert éreztem benne a kibontatlan dögöt. Végül Tariska Szabi dalszöveg-ötleteire alapozva, Lovasi András spirituális vezetésével, Nagy Fruzsi jegyzetfüzetre rajzolt ikon-tervével, Stark Attila grafikáival, Merényi Dávid (akkor épp még nem Bori-férj) klipötleteivel, alapjaiban pedig az Amorf 2007-es tagságával azaz Mészáros Ádámmal, Laskai Viktorral, Pápai Istvánnal, Drapos Gergővel, az én zeneszerzeményeimmel kitaláltam, hogy Borinak csinálunk egy szólólemezt, egy olyan táncdalfesztivál-zenekarral, amely őt kíséri, de sokkal metálabb, mint a táncdalfesztivál-zenekarok általában. És azt sem akartuk hogy “színészlemezes” legyen, mert az egy szép magyar hagyomány, Kern András, Hernádi Judit és mások tökélyre vitték a formát, de én magam Kispálon és ipari zenénen nevelkedtem, valami furcsábbat szerettem volna, mint az a franciás hangzás. És ehhez a furcsasághoz eleve passzolt Bori alternatív-színházas múltja, Pintér Béla és a Krétakör hatása.

Az én kis Gvadányi utcai lakásomban, a néhai, IX. kerületi, Futó utcai West-Balkán galériáján levő stúdiónkban és Diósdon, Jánossy Béla nagyszerű szalagosmagnós-magyar poptörténetileg fontos stúdiójában elkészült a Lovasi-féle Megadó Kiadó egyik legkomolyabb példányszámban eladott albuma, a cím nélküli, Péterfy Bori & Love Band című lemez. Sok dologban mákunk volt, egyrészt a frissen profilt váltott Petőfi Rádió felkapott minket és orrba-szájba játszották a Labambát és a Vámpírt, másrészt az épp elindult magyar Music Television is megszeretett minket valamiért.
/Tövisházi Ambrus/

01. Hajolj bele a hajamba
02. Vámpír
03. Ópium
04. Hello modern dizájn
05. Hideg láng
06. Csobogás
07. Délelőttök a kádba’ (feat. Lovasi András)
08. Klímamenekült
09. Szüret
10. A pénz miatt
11. Katapult

Vocals – Péterfy Bori
Bass – Drapos Gergely
Drums – Laskai Viktor
Guitar – Mészáros Ádám
Marimba, Gong, Goblet Drum, Vibraphone, Other [Pipe Noise] – Kasza Roland
Timbales, Bongos, Claves, Rattle, Percussion [Zizi] – Pápai István

Producer, Arranged By, Keyboards – Tövisházi Ambrus

Bemutatkozó albumuk, a Péterfy Bori & Love Band 2007 őszén jelent meg CD-n, és arany majd platinalemez lett. A debütáló lemez a rajongók között hamar elterjedt “Fák, denevérek, piócák” címet kapta, azonban az együttes részéről névtelen maradt az album.

https://tinyurl.com/y8f57emm

-justpaste-

…………………………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE: Levin (2014 Aug 10 6:39:19)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bővebben goldrushtól : https://zenekucko.com/kedvenc-zeneitek/ topikban találtok.
 

0

Találatok: 71

Publication author

offline 1 nap

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 498Publics: 1326Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

20 − 9 =

Password generation