Jónás Vera Experiment – Hold (2022) Launching Gagarin

Jónás Vera 2016 óta nem adott ki új lemezt, úgyhogy nagy várakozás előzte meg az aktuális, Hold címre keresztelt anyagot. A dalszövegekbe ismert kortárs művészek is besegítettek, a produceri székben ezúttal a gitáros Bécsy Bence ült. A végeredmény egy erős, gitár és elektro-centrikus, álmodozós hangvételű produkció lett, Vera nagyon finom és intellektualitást sugárzó hangján, poetikus felhangokkal fűszerve.

 

A kellemesen rádióbarát Hard után jön a mélyvíz, a szó legszorosabb értelmében: a Mélyvíz című dalon Závada Péterrel dolgoztak. A zaklatott elektronika és a kígyózó gitárok szépen kiemelik a dal lírai mélységeit. A Kesergés című népdalfeldolgozásban Vera az ének looperekkel kísérletezik, a mai trendeknek megfelelően értelmezve át az alapanyagot. Üde színfoltja a lemeznek a szerelmes hangulatú bukdácsoló bluesféleség, a Fire. Az Aszfalt veszi át okos, keserédes ballada, magával ragadó költői képekkel, amit Barkóczi Noémival közösen követtek el. A korong abszolút csúcspontja a záró Evergreen gyönyörű, zongora-alapú, simogató ballada, amiből kiderül, hogy melyik világ áll igazán közel Verához.

Záró jegyzet a jazz szerelmeseinek: a Hold egy vérbeli kortárs poplemez, dallamos és intellektuális, de a jazzhez nem sok köze van. ~ Bereczki Bálint (jazzma.hu)

Jónás Vera – ének, akusztikus gitár
Bécsy Bence – elektromos gitár
Szerető Dániel – basszusgitár
Mihalik Ábel – dob
Várnai “Sziló” Szilvia – billentyűk

Tracklist:

01 – Hard
02 – Mélyvíz
03 – Moments
04 – Kesergés
05 – Bring
06 – Anything I Do
07 – Fire
08 – Aszfalt veszi át
09 – Hallom
10 – Moments (Acoustic Version)
11 – Evergreen (Album Version)

https://zenekucko.com/jovexho

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

 

 

0

Visits: 56

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkettő − 9 =

Password generation