Tribe After Tribe – Love Under Will (1993) © Megaforce

Egy kiáltás a dzsungel felett, tűz körül imbolygó árnyak, füst, korom, sár, vér és verejték… Minden, ami él, mozog, szuszog, dobog, zakatol, hajnalok hajnalán dobol, jelen van a zenekar lemezein. Olyanok ezek a korongok, mint titokzatos, fülön át ható medicinák. A Love Under Will kiadója a Megaforce volt, a hangmérnök Jim Scott, műfaj: törzsi ritmusokkal megalapozott dallamos rockzene.

Nagyon másfelé mozdult a zeneipar akkoriban, a világzenei kísérletezések még éppen csak elindultak, a világzene-metal kategória pedig nem is létezett. Az album dalai az elnyomott afrikai nemzetek sorsa fölötti aggódásnak adnak hangot, a magánjellegű érzelmeknek náluk nyoma sincs, ami fura dolog a dalszerzőtől, Robbie Robbtól. Ő már csak ilyen, nem egy hősszerelmes fajta. Talán egy kicsit borongósabb, elvontabb, sűrűbb szövetű lett ez a korong, mint elődei.

A szerzemények ugyanakkor egytől egyig mágikusak: a Dance of the Wu Li Masters kimunkált gitárszólamai, az I Spit kavargása, a Nikita energiabombája, a Congo Sky nyugodt mormolása – megannyi szépség egyetlen korongon. S végül a 14 perces Babalon, mely egyenes úton vezet a Pink Floyd hipnotikus világába, már szinte sok is a jóból. Nehéz ennyi remek dalt megemészteni, feldolgozni, megérteni, az ilyen zene évek múlva hat igazán, de akkor már örökre bevésődik.
/zenehallgatas-zelmo/

01. Hold On
02. Ice Below
03. The Spell
04. Dance of the Wu Li Masters
05. I Spit
06. Nikita
07. Congo Sky
08. World of Promise
09. Proud & Beautiful
10. Let’s Go Outside
11. Delight
12. The Lovers
• Pt. I: In the Face of the Sun
• Pt. II: In the Dark
• Pt. III: Babalon

Vocals, Guitar – Robbi Robb
Bass, Vocals – Robby Whitelaw
Drums – Stephen Perkins
Drums, Percussion – Chris Frazier (tracks: 12-I.)
Percussion [Industrial African Percussion] – Barry C. Schneider
Backing Vocals, Vocals [Chants, Laughter] – Beverly Sontz, Lianne Jedeikin, Margory Graue, Reverend Dave, Sue Dall
Vocals, Performer [Gumboots] – Shaluza Gumboot Dancers

https://pastebin.odavisz.cam (klikk)
 

 

 

0

Találatok: 104

Publication author

offline 2 nap

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 500Publics: 1331Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × 2 =

Password generation