Hofi Géza – Lazítani (2013) Hungaroton Records

Hofi

Hoffmann ‘Hofi’ Géza (1936-2002) a magyar kabaré kiemelkedő tehetségű és népszerűségű mestere hazánkban évtizedekig intézménynek számított.
És hogy énekesként sem volt utolsó, ez a válogatás is bizonyítja.Hofi a Kádár rendszerben nem volt ellenzéki, mégis kiröhögtette velünk a rendszer hibáit. Mostanában sokszor eszembe jut, amikor a hivatalos, rendszerbarát “humoristák” szenvedését szemlélem.
És nem értem: ha Kádárék eltűrték, hogy kiröhögjük őket, ezek miért nem tűrik el? (Soha nem szerettem Kádárt. Sőt.)
Vége a politizálásnak.

A dalok:
01 – Próbálj meg lazítani (03:30)
02 – Gondolj apádra (02:30)
03 – Söprik az utcát (03:31)
04 – Felmegyek hozzád (03:04)
05 – Kicsit szomorkás a hangulatom (04:14)
06 – Fogsz te a fox helyett charlestont járni (03:09)
07 – Kell néha egy kis csavargás (02:44)
08 – Minden asszony életében (03:16)
09 – Ha én gazdag lennék (05:25)
10 – Macska duett (06:44)

A 2013. augusztus 8-i bejegyzés frissítése.

https://zenekucko.com/04668

0

Visits: 89

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Hofi Géza – Lazítani (2013) Hungaroton Records” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Komlós János magyar újságíró, kabaréigazgató, humorista, konferanszié, író, kritikus, műfordító, dramaturg, ÁVH vizsgáló-kihallgató, rendőr és kémelhárító tiszt is irta a műsorait, ami ma kb. a Rogán-Pintér duónak felelne meg. A Komlósnak volt humora és tudta meddig mehet el, hogy az a szelep kieresszen. Nagyon érdekes, hogy pl. a náciknak sem volt humoruk, mert rettentő komolyan vették magukat. A Pintér a régi komenista iskola, mig a fiatal demokrata barátja (50+, trottyos nadrág, ha-ha…) Magyarország feltaláló Leonardója, tipikusan az újgazdag kivagyiság példánya, aki nem tűri a kifigurázást, hiszen saját ostobaságára mutatna rá. Mi marad? Marad a humortalan talpnyaló poénkodás meg a fingós-gatyaletolós humor, na ez kell a népnek meg a paradicsom. Oda nem kell IQ faktor.
    Hofi abban volt zseniális, hogy egyszerre értette a poénjait a talponállóban asztalnak támaszkodó “sztahanovista” , meg a torzonborz kockás+inges bölcsész.
    Csak hogy korrekt legyek, nem mintha a másik oldalon jobb lenne a lapjárás. Erkölcsi és morális válság van, meg sötétség. Visszaüt a demokrácia negativ oldala.

    0
    1. Nem mintha a ‘komenisták’ nem lettek volna ostobák, de ez a kivagyiság (ahogy írod), az ‘az vagy amennyid van’ kevéssé volt jellemző, még ha a klientúra sokkal jobban is élt mint a ‘nép egyszerű gyermeke’.
      És persze ez a kurzus tévedhetetlen, legyőzhetetlen hősökből áll, akik megvédenek minket még saját ostobaságunktól is, hogy lehetne ilyen csodás lényeken humorkodni 🙂 , az már majdnem olyan mint az isten káromlás!!!
      Amúgy mi a bajod a ‘fingós-gatyaletolós’ humorral? Én bírom (ha jól csinálják, mert azt sem lehet fullba tolni 🙂 )!

      0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkilenc − 2 =

Password generation