Sex Pistols – Never Mind The Bollocks (1977) Warner + [24-bit/88.2KHz]

Sex Pistols

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat háromszáz-kilencvennegyedik (394) lemeze.

Never mind the bollocks, azaz ne törődj a kibXszással, de az igazi jelentése : ne beszélj hülyeségeket (szleng).

Vannak dolgok, amik azon túl, hogy önmagukban is jelentős teljesítmények, túlmutatnak önmagukon. És nem csak úgy mutatnak túl, hogy saját művészeti águkban is többet jelentenek valami saját magában álló kiemelkedő dolognál, hanem jelentőségük messze továbbnyúlik a művészeti ág határain. Sőt, a művészeteken is. Korszakot határoznak meg. A divattól a szociológiáig, a közlésmódokig és a közéletig.

Ilyen, a világot átformáló, kulcsfontosságú műalkotás a Sex Pistols Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols című nagylemeze. A kultúrtörténet számos olyan alkotásának egyike, amikor az alkotó (vagy az alkotóközösség), mint egy szikra vagy egy fellobbanó láng, “egyetlen pillanatra” óriási fénnyel láthatóvá válik, mindent megvilágít, aztán rövid idő után, úgy ahogy jött, el is tűnik.
(bővebben itt:)

01. Holidays In The Sun
02. Bodies
03. No Feelings
04. Liar
05. God Save The Queen
06. Problems
07. Seventeen
08. Anarchy In The UK
09. Submission
10. Pretty Vacant
11. New York
12. EMI

Paul Cook – dob (1975–78, 1996-tól napjainkig)
Steve Jones – gitár, basszusgitár (stúdióban), háttérvokál (1975–78, 1996-tól napjainkig)
Glen Matlock – basszusgitár, háttérvokál (1975–77, 1996-tól napjainkig)
Johnny Rotten – ének (1975–78, 1996-tól napjainkig)
Sid Vicious – basszusgitár, háttérvokál (1977–78)

http://links.snahp.it/288bollocks

-pastebin-
 

0

Találatok: 64

Publication author

offline 4 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × öt =

Password generation