Pannonia Allstars Ska Orchestra – Feel the Riddim (2009) © Megadó Kiadó

A Feel The Riddim! egy rengeteg kincset rejtő album. A szövegek egyszerre komolyak és humorosak, a dalok egyszerre mesélősek, álmodozósak és fűszeresen pattogósak, és az olyan számoknak köszönhetően, mint a “69-es hangulatú, koszos, sűrű reggae-funk-os What Is Our Love For?, mindannyiunk gyerekkori kedvence, a Macskafogó rajzfilm egyik betétdalának ska változata, a Miu Miújság?, az “elmúltnyócév” kritikus Budapest, a lendületes ska-jazzes, de egyben balkáni hatású darab, a Skatilla, vagy éppen a zenekar koleszterindús üzenete a jamaicai konyhának, a Hungarian Dish miatt egy pillanatra sem válik unalmassá.

Az albumon az állandó vendég Barna György hegedűsön kívül olyanok működtek közre, mint a fiatal jazz generáció egyik sztárénekesnője, Harcsa Veronika, az Irie Maffiából jól ismert Sena, és a francia raggamuffin mc, Tribuman.
/zene.hu/

01. Hungarian Dish
02. Do The Rocka Style
03. Bawl Out Fi We
04. Mi Miújság? /feat. Harcsa Veronika/
05. Budapest
06. Pon Di Corner
07. Big Bamboo
08. Vampires
09. The River Of Life
10. Lucky Vacation
11. What Is Our Love For? /feat. Harcsa Veronika/
12. Skattila
13. New Generation
14. Tell It On The Mountain /feat. Sena/
15. Rank With Me
16. Melodica Man
17. Backstage Dub

http://justpaste.odavisz.cam (klikk)
 

1

Találatok: 87

Publication author

offline 6 óra

dali300

Avatar 262
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

10 + kettő =

Password generation