• Szörényi Levente & Koncz Zsuzsa – Balladák (1987) © Hungaroton [Studio Master 24-bit/44.1Khz]

Ma ez a lemez, létre sem jönne.

Szörényi Levente – Az egyik legismertebb magyar zenész, számos együttes tagja volt, többek között az Illésé és a Fonográfé.Olyan művek megalkotásában működött közre, mint a Kőműves Kelemen, az István, a király, vagy az Attila – Isten kardja.

Koncz Zsuzsa – Magyarország háború utáni nemzedékének egyik meghatározó előadóművésze. A ’60-as évek elején az első Ki Mit Tud? vetélkedőn tűnt fel osztálytársával, Gergely Ágival, mint a “két Gézengúz”. A TV-szereplés után megkeresték az akkori amatőr sztárzenekarok: az Omega, majd az Illés, végül a Metro is. 1967-ben főszereplője volt az Ezek a fiatalok című filmnek, mely jelentős állomása életének. Munkásságát a megzenésített versek, a tematikus, társadalomkritikus szövegek már a kezdetektől jellemezték. Míg népszerűsége felfelé ívelt, lemezei sorra aranylemezek lettek, addig a politika több dalát is cenzúrázta. Hazai sikerei mellett sorra elismerést szerzett külföldön, főként a szomszédos országokban, még Amerikában is.

01. A jelenkor ítélete
02. Vörös Rébék
03. Fehér Anna balladája
04. Hej, barátom
05. Ballada
06. Végtelen úton…
07. Szondi két apródja
08. Kőműves Kelemen

Szörényi Levente – Ének, ének, elektromos gitár, akusztikus gitár
Koncz Zsuzsa – Ének

Fonográf Együttes:
Ének, basszusgitár – Szörényi Szabolcs
Ének, elektromos gitár, akusztikus gitár – Móricz Mihály
Ének, ütőhangszerek – Bródy János
Ének, szintetizátor, akusztikus gitár – Tolcsvay László

Brácsa, Nagybőgő, Tekerőlant – Sebő Ferenc • (Kőműves Kelemen) •
Dob – Brunner Győző • (Vörös Rébék) •
Dob, Ütőhangszerek – Németh Oszkár
Tekerőlant – Ifj. Csoóri Sándor • (Fehér Anna, Ballada) •
Orgona – Balázs Ferenc • (Vörös Rébék) •
Síp – Gryllus Dániel • (Hej, Barátom) •
Duda – Éri Péter • (Fehér Anna) •
Hegedű – Halmos Béla • (Kőműves Kelemen) •
Ének – Makrai Pál • (Vörös Rébék) •

www.link

-justpaste-

………………………………………………………………………………………………………………………..

PS:  Ez az album CD-n nem jelent meg. Az albumot a régi Hungaroton internetes oldaláról lehetett megvenni-letölteni. Sajnos ez az oldal már megszűnt, ami rengeteg CD-n ki nem adott ritkaság előrhetőségét szüntette meg.
 

2

Találatok: 90

Publication author

offline 20 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

 • Szörényi Levente & Koncz Zsuzsa – Balladák (1987) © Hungaroton [Studio Master 24-bit/44.1Khz]” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Mostanában (az elmúlt tíz évben) a magukat “jobboldalinak” valló fórumokon, oldalakon megjelent hozzászólásokat olvasgatva Koncz Zsuzsa már nem a “nemzet” része.
  Szegény Szörényi Levente is csak időnként az.
  Ha jól tájékozódom, akkor jelenleg a “nemzet” részét képező “művészek” a következők:
  Tóth Gabi, Kovács Ákos, Pataky Attila, Nagy Feró, Szikora Róbert, Zalatnay Sarolta, Leslie Mándoki….
  Ahogy itt, a Kuckóban körülnéztem, mi nem vagyunk “nemzetiek”.
  Mi lesz velünk?

  0
  1. Ha a nemzet attól függne ahogy azt ez a rezsim definiálja, akkor nem is szeretnék a része lenni. Szerencsére erről szó sincs, ez csak szél (abból is az a változat, amit még gyerekkorunkban minden magánhangzóval el tudtunk mondani és aminek időnként kifejezetten kellemetlen az “illata”).
   Velünk (a nemzettel) meg az lesz, hogy mi még mindig itt leszünk (szegényebben, megnyomorítva, de itt leszünk), amikor rájuk már senki sem emlékezik (esetleg csak a történelem könyvek, mint Magyarország három része szakadása utáni legsötétebb korszak).

   0
  2. Tóth Gabi nem a legélesebb kés a fiókban, Kovács Ákos mindig is pénzéhes volt, Pataky Attilát elrabolták az ufók, sajnos átprogramozták ezek a gonosz gyíkemberek, Nagy Ferót a komenisták vegzálták egy életre megtanulta, hogy a seggnyalás a túlélés a kulcsa, Szikorát szerették a komenisták ezért most visszaszeret mégha más a neve a Kedves vezetőnek, Zalatnay egy csődtömeg, kell a pénz, a Leslie ez a drága aranyos ember meg a nagy talány, bár jól jönnek az ajándék milliók.

   1
 2. Kedves latya, egyetértünk.
  Ezért is maradt ő ki a felsorolásból.
  Ahogy méltánytalan lenne Kodály Zoltánt, Németh Lászlót és társaikat csak azért negligálni, mert Rákosiék nem végeztették ki őket…
  Az akkori kor Tóth Gabijainak nevére ma már szinte senki sem emlékszik.

  0
 3. A megasztárban kedveltem őt és az egyik nagy pillanata volt a műsornak, amikor azt a szerb dalt előadta, a másik : Hobóval a Bolondok hajója a Circus Hungaricuson. A munkássága nekem homály, de a Lajkó féle őrült hegedűs vonala nekem jobban bejön.

  0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × három =

Password generation