Julian Sas – Light in the Dark (2003) Corazong Records

Korosztályának egyik legjobb európai blues-rock gitárosa Julian Sas, aki nem ismeretlen a műfaj hazai rajongói előtt sem, hiszen a holland zenész már több alkalommal szerepelt a paksi Gastroblues Fesztiválon az elmúlt években.

1970. május 29-én született a hollandiai Beneden-Leeuwenben, de nyolc-tíz éves korában Algériában is élt a szüleivel, aztán visszatértek a szélmalmok hazájába. Már gyermekként foglyul ejtette a gitár, és 12 évesen meg is kapta első profi hangszerét. Az iskola mellett játszott már zenekarokban, majd 1995-ben megalakította saját bandáját. Ami leginkább elbűvölte, az Rory Gallagher muzsikája volt. Az egyik interjúban elmesélte, hogy öt év alatt 21 koncertjét látta Rorynak, de mindegyik más volt! Hiába játszott különböző felállásokban, az energiaforrást mindig Rory Gallagher jelentette.

Mi az, ami ott van mindegyik Julian Sas dalban és fellépésen? A szenvedély és az odaadó szeretet, amit a zene iránt érez, és ez megérinti a közönséget is a koncertjein. ,,Minden nap jobb gitáros akarok lenni, mint az előző nap”– nyilatkozta egyszer.

Julian Sas – gitár, ének
Tenny Tahamata – basszusgitár
Pierre de Haard – dob

Tracklist:

01 – Light in the Dark
02 – County Jail Blues
03 – Losing Ground
04 – Serves Me Right to Suffer
05 – Blues for J
06 – Is This What They Call the Blues
07 – Where Will It End?!
08 – Make Up Your Mind
09 – Ragin’ River
10 – Blues for the Lost and Found

https://zenekucko.com/jusalida

 

 

0

Visits: 87

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc + 19 =

Password generation