Y & T – Mean Streak (1983) © 2009 Universal

A csapat a producerrel elsőként talált rá arra a még kommersz, de már húzós zenei világra, aminek a nagyjai Dio és Gary Moore lettek. A Mean Streak-en hallható dalokat stílusukban és hangzásukban is az akkor még rockot játszó Gary Moore lemezei mellé lehet tenni, mert kellően gitár-centrikusak voltak, de a főszereplő mégis az ének volt. Dave Meniketti már 1983-ban abban a stílusban énekelte sajátos ének-dallamait, amit Gary Moore az 1985-ös Run for Cover lemeze környékén kezd majd használni.

A Y&T, (1980-ig Yesterday and Today) eredetileg a San Francisco-i Bay Area-ból, pontosabban East Bay-ből származik, de már hosszú ideje Oakland-ben (Kalifornia) élnek. Az első nagyobb sikerüket Angliában érték el,az 1982-es Black Tiger című lemezükkel.

Az 1983-as Mean Streak lemezük készítéséhez a brit heavy/hard hangzás egyik legjobb producerét kérték fel, Chris Tsangarides-t, akinek a legjobb munkái a Judas Priest-hez köthetőek, de dolgozott Gary Moore-ral és a Thin Lizzy-vel is. A csapat Chris Tsangarides-el elsőként talált rá arra a még kommersz, de már húzós zenei világra, aminek a nagyjai Dio és Gary Moore lettek. A Mean Streak-en hallható dalokat stílusukban és hangzásukban is az akkor még rockot játszó Gary Moore lemezei közé lehet tenni, mert kellően gitár-centrikusak voltak, de a főszereplő mégis az ének volt.

Dave Meniketti már 1983-ban abban a stílusban énekelte sajátos ének-dallamait, amit Gary Moore az 1985-ös Run for Cover lemeze környékén kezd majd használni. Chris Tsangarides megérezte, hogy merre fog vinni a rockzene története, másrészt a csapatot beemelte a legnagyobbak közé.

A album értékei közül a legfontosabb Dave Meniketti gitár-játéka. Tsangarides látnoki képességének és a zenekar klasszikusabb, Thin Lizzy-hez hasonló iker-gitáros felhangjainak köszönhetően világszerte nagyon sokan kezdtek érdeklődni utánuk. Így lettek ők ennek a klasszikus brit hangzásvilágnak a legjobbjai Amerikában.

Tracklist:
1. Mean Streak
2. Straight Thru The Heart
3. Lonely Side Of Town
4. Midnight In Tokyo
5. Breaking Away
6. Hang ‘Em High
7. Take You To The Limit
8. Sentimental Fool
9. Down And Dirty

Y&T:
Dave Meniketti – ének, gitár
Joey Alves – gitár, vokál
Phil Kennemore – basszusgitár, vokál
Leonard Haze – dobok, vokál

https://pastebin.com/0LTPgxf0

-pastebin-

……………………………………………………………………………………………………………………………
 

0

Találatok: 49

Publication author

offline 10 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

11 + 3 =

Password generation