Echo & The Bunnymen – Crocodiles (1980) © 2007 WEA, Korova Rec

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat 462-ik és az Echo & The Bunnymen első lemeze.

A Bunnymen a nyolvanas évek egyik legfontosabb angol gitárpop zenekara, amely bár nem lett akkor sztár, mint legnagyobb korabeli riválisa, a U2, de azon kevés brit együttes egyike volt, melynek népszerűsége túlmutatott a szigetországon. A zenekar a hetvenes évek végének liverpooli poszt-punk színteréről rajtolt (olyanokkal együtt, mint például a Julian Cope vezette Teardrop Explodes), majd első két igazán dark és igazán poszt-punk lemeze, a Crocodiles (1980) és a hideglelős Heaven Up Here (1981) után elkészítette két legjobb albumát, a Porcupine-t (1983) és a zenekar csúcsművének számító Ocean Raint (1984), végül pedig a polírozottabb hangzású, poposabb hangvételű címnélküli (de The Game néven is emlegetett) 1987-es nagylemezét, mely végül nem repítette sztárstátuszba négyest, viszont lezárta a zenekar első periódusát. Mi több: annyira lezárta, hogy az Echo And The Bunnymen klasszikus felállása (Ian McCulloch – gitár, ének, Will Sergeant – gitár, Les Pattison – basszus, Pete De Freitas – dob) nem is készített több anyagot.

01. GOING UP – ゴーイング・アップ
02. STARS ARE STARS – スターズ・アー・スターズ
03. PRIDE – プライド
04. MONKEYS – モンキーズ
05. CROCODILES – クロコダイルズ
06. RESCUE – レスキュー
07. VILLIERS TERRACE – ヴィリアーズ・テラス
08. PICTURES ON MY WALL – ピクチャーズ・オン・マイ・ウォール
09. ALL THAT JAZZ – オール・ザット・ジャズ
10. HAPPY DEATH MEN – ハッピー・デス・メン
11. DO IT CLEAN – ドゥー・イット・クリーン (Bonus Tracks)
12. READ IT IN BOOKS – リード・イット・イン・ブックス (Bonus Tracks)
13. SIMPLE STUFF – シンプル・スタッフ (Bonus Tracks)
14. VILLIERS TERRACE (EARLY VERSION) – ヴィリアーズ・テラス(アーリー・ヴァージョン) (Previously Unreleased) (Bonus Tracks)
15. PRIDE (EARLY VERSION) – プライド(アーリー・ヴァージョン) (Previously Unreleased) (Bonus Tracks)
16. SIMPLE STUFF (EARLY VERSION) – シンプル・スタッフ(アーリー・ヴァージョン) (Previously Unreleased) (Bonus Tracks)
17. SHINE SO HARD EP: :CROCODILES (LIVE) – クロコダイルズ(ライヴ)
18. SHINE SO HARD EP: :ZIMBO (LIVE) – ジンボ(ライヴ)
19. SHINE SO HARD EP: :ALL THAT JAZZ (LIVE) –・ザット・ジャズ(ライヴ)
20. SHINE SO HARD EP: :OVER THE WALL (LIVE) – オーヴァー・ザ・ウォール(ライヴ)

https://pastebin.odavisz.cam (klikk)

0

Találatok: 59

Publication author

offline 20 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

nyolc + 16 =

Password generation