Gary Moore – Live From London (2020) Provogue

2009. november 13. volt és péntekre esett. Mégsem éreztük magunkat szerencsétlennek, hiszen először – és akkor még nem tudtuk, de utoljára – látogatott Budapestre Gary Moore.

E magyar blues- és Gary-rajongók számára emlékezetes péntek estéhez képest három hét sem telt el, amikor a londoni rajongók élhettek át hasonló – áhítattal teli – estét. Az ínyencek szerint élete legjobbját mutatva játszott a londoni Islington Academyn. Megköszönhetjük, hogy fennmaradt ez a rocktörténelmi emlék, mert Gary Moore 2009-es Bad For You Baby turnéjáról ez az egyetlen fennmaradt – nem audience – felvétel.

Gary Moore nagyon jó érzékkel és az elődök iránti mély tisztelettel válogatta össze koncertműsorát, nem “önzőzött”, a tizenhárom dalból mindössze öt saját szerzemény (de micsoda nóták), a többi sajátos tisztelgés a blues klasszikusok előtt. A dalok között nem sok szünet van, kevés kommentár hangzik el, igyekeztek úgy megvágni az anyagot, hogy beleférjen a CD 80 perces játékidejébe a teljes koncert. Nem sikerült. Úgy lett 78:54 a teljes hossz, hogy sajnos a hosszabb lélegzetű darabokat megnyirbálták. Ami Gary Moore esetében főbenjáró bűnnek számít. A három héttel korábbi budapesti koncert kétórás volt, itt 79 percbe zsúfolták bele mind a tizenhárom számot.

Aki hozzám hasonlóan ott volt 2009. november 13-án a SYMA Csarnokban és azóta is emlegeti Gary Moore egyetlen budapesti fellépését, azoknak nagyon ajánlom ezt a lemezt. Aki szereti a bluest és ismeri Gary Moore-t (ez ugyanaz a halmaz, mert el nem tudom képzelni, hogy egy blueskedvelő ne hallott volna Garyről), annak is érdemes a figyelemkörébe vonni ezt a rocktörténelmi dokumentumot, mert kilenc évvel Gary halála után is ez az első megjelent hanganyag arról a nevezetes „utolsó blues turné”-ról. ~ Csiki Gábor (CsiGabiGa), hardrock.hu

Gary Moore – gitár, ének
Pete Rees – basszusgitár
Vic Martin – billentyűk
Steve Dixon – dob

Tracklist:

01 – Oh, Pretty Woman
02 – Bad For You Baby
03 – Down The Line
04 – Since I Met You Baby
05 – Have You Heard
06 – All Your Love
07 – Mojo Boogie
08 – I Love You More Than You’ll Ever Know
09 – Too Tired – Gary’s Blues 1
10 – Still Got The Blues
11 – Walking By Myself
12 – The Blues Alright
13 – Parisienne Walkways

Köszönet thoms01-nek (Naftamusic), az eredeti feltöltésért!

https://zenekucko.com/gamoliflo

1

Visits: 85

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Gary Moore – Live From London (2020) Provogue” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennégy + 12 =

Password generation