Kingdom Come – In Your Face (1989) © 2013 Polydor

Az In Your Face volt a második lemeze a német-amerikai Kingdom Come nevű formációnak. Az 1988-ban, Kingdom Come címmel megjelent bemutatkozó lemezük, aminek a Led Zeppelin és L.A. rock közötti zenéje, többek között Bob Rock-nak is köszönhetően hatalmas siker lett. Rájuk kaptak a zenei rádiók és tévék. A modernizált Led Zeppelin-re emlékeztető Get It On-t rendszeresen adták. A Whitesnake ’87-es amerikai befutása után álltak be a sorba.

Az In Your Face-t – a neve ellenére amerikai – Keith Olsen producerrel készítették, aki a dallamosabb és folkosabb pop-rock világban számított nagy névnek, egyik legsikeresebb munkájának a Fleetwood Mac ’75-ös albuma számított, de ’77-ben a Grateful Dead és ’81-ben Rick Springfield is őt választotta. Mindez beleépült az In Your Face-be, de az első lemez sikerét így sem tudták vele megismételni, csak a 49. lett a Billboard listáján és 25. az angoloknál, aminek a következménye az lett, hogy Lenny Wolf énekes a harmadik lemez – Hands of Time ’91 – előtt megszabadult minden társától és ezzel végképp kiírta magát a listákról és az élvonalból.

Nem kell megmagyarázni, hogy miért kezd el egy kezdő banda menekülni, amikor a Led Zeppelinnel kezdik összehasonlítani. Egyszerűen versenyképtelen lenne és képtelenség a hetvenes évek arénákat megtöltő legendájával összemérni bárkit is. Utánozni, sőt direkten lopni tőlük pedig nem tűnt túl menő ötletnek a hajmetál hullám közben. Akkoriban ugyanis éppen őskövületnek számított minden, ami a hetvenes évekhez kötődött. A bemutatkozása után a Kingdom Come sem akarta tovább vinni az első lemezen hallható direkt hasonlóságait, lopásait, inkább készített egy könnyedebb, arénásan röpködő, de itt-ott még akár gótosnak is mondható slágerhalmazt, feszes ritmusokkal, meg egy rakás AC/DC-környéki megoldással. Ez volt az In Your Face, ami akár mai füllel is szerethető, hiszen sok rétegből összeálló album. Ráadásul Keith Olsen is tökéletes választás volt mindehhez, ugyanis nagy tapasztalata volt mindabban, amire a Kingdom Come éppen szeretett volna vállalkozni.
(passzio.hu)

01 – Do You Like It
02 – Who Do You Love
03 – The Wind
04 – Gotta Go (Can’t Wage A War)
05 – Highway 6
06 – Perfect O
07 – Just Like A Wild Rose
08 – Overrated
09 – Mean Dirty Joe
10 – Stargazer

Lenny Wolf – ének
Danny Stag – gitár
Rick Steier – gitár
Johnny B. Frank – basszusgitár
James Kottak – dob

http://pastebin.odavisz.cam (klikk)
 

1

Találatok: 74

Publication author

offline 10 óra

dali300

Avatar 230
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 514Publics: 1339Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Kingdom Come – In Your Face (1989) © 2013 Polydor” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

3 × három =

Password generation