Németh Gábor Project – Staféta (2022) Szerzói kiadás

2022. november végén végre megjelent a Németh Gábor Project harmadik albuma. A korábbiakhoz hasonlóan Gáborék ezúttal is egy hangulatos dalcsokrot készítettek, fúziós jelleggel, többféle stílusjegy, például funk, jazz és prog rock játékos ötvözésével.

A Skorpió, a Dinamit, a Bikini, a Crack Orchestra, a Beatrice, a Prédikátor, a P. Mobil, a Kormorán, az Art Reaktor, az SBB és még számos egyéb kitűnő formáció dobos legendája idén a saját nevét viselő formációjával rukkolt elő új CD-vel, a Staféta címet viselő, vadiúj szerzeményekből álló albummal.

A harmadik lemezre is az NGP-re jellemző, kezeket-lábakat azonnal mozgásra bíró, vidám, könnyen hallgatható groove-os számok készülnek. Ahol bár kifejezetten sok a fifikás ütemváltás, illetve okosan szerkesztett, hatásos, változatos stílusötvözetek alkotják a szerzemények vázát, de a ’70-es évek első felének legszebb hagyományait követve a végleges tételek mégsem válnak öncélú művészkedéssé, vagy csak kevesek által érthető, nehezen befogadható, súlyos hangmasszává.

Most, hogy a kitűnő szólisták is hozzátették a magukét, pedig kifejezetten érezhető a nagy elődök jótékony hatása. Egy akár táncolásra is alkalmas, buli hangulatú, kedélyes együttlétre, nyársalásra, baráti borozgatásra hívogató vidám CD született. A sztárparádénak is beillő népes vendégsereg rendesen odatette magát, sok-sok új elemmel, ízzel, ötlettel gazdagítva a már eleve ütős dalcsokrot.

Alapi István, Csillag Endre, Mohai Tamás,Tornóczky Ferenc – gitár
Kardos Norbert – billentyűk
Elek István, Fekete-Kovács Kornél, Tony Lakatos, Pecze Balázs és Schreck Ferenc – fúvósok
Ferenczi György – szájharmonika
Papesch Péter – basszusgitár
Németh Gábor – dob, billentyűk

Köszönet thoms01-nek (Naftamusic), az eredeti feltöltésért!

https://zenekucko.com/negaprosta

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 202

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

13 − három =

Password generation