Németh Oszkár – Tudod, én ott voltam (2017) • Szerzői kiadás

TOLCSVAY-BRÓDY szerzőpár – mint mindig az életemben – segített nekem abban, hogy az elképzeléseimet (hülyeségeimet, marhaságaimat) megvalósíthassam. Még a múlt században 1993-ban írták nekünk NO coMMent együttesnek, az „1974 nyarán” című dalt. A „Tudod, én ott voltam” című nótában megírták a véleményemet a mai valóságról. Hihetetlen, de nem véletlen, hogy a falumbeliekkel (Pomáz), az amúgy világhírű VUJICSICS együttessel, játszottuk a „Croatia”, „Elmenni messze” című dalokat. Barátaim az FG-4, kik a BLACKBIRDS együttes egyben, HAJBA ÁRON remek gitárjátékával tették korszerűvé a „Csókol a szád” című eposzt.

Több mint 10 éves zenei barátság fűz Szabó Csillához, akivel a BOJTORJÁN zenekarban ismerkedhettem meg. Jó volt duettet énekelni Vele, a „Hová tűntek” című dalban, de még hallható a „Croatia” és az „Elmenni messze” című dalokban is. Nagy segítséget kaptam a népi fejektől, ÉRI PITYU-tól, (MUZSIKÁS együttes), ifj. CSOÓRI SÁNDOR-tól, KEDVES ROBI-tól, PRIBOJSZKI FERI-től és GERA ATTILÁ-tól. Slide gitáron Szabó Attila, LEON muzsikált az „Almádi volt” és a „Habzik az élet” című számokban.

A múlt századi felvételeken az „Almádi volt”, az „Európa várj egy kicsit” és a „Habzik az élet” című számokban basszusgitárosunk BORDÁCS ATTILA volt, ki sajnos már nincs közöttünk. Jó barát, kiváló muzsikus volt, nyugodjon békében! LIPPÉNYI GÁBOR kollégával már régi ismerősként muzsikáltunk együtt a LIPPI Stúdióban, programozott, zongorázott, szaxizott és kibírt engem.

TÓTH ANDRÁS (Új Bojtorján) a „Tudod, én ott voltam”, „1974 nyarán”, „Pomáz”, „Hová tűntek?” című dalokban, míg Kutasi Zsolt (steel gitár) „Hajrá, hajrá Pomáz” „Csókol a szád” „Hová tűntek?” című számokban brillíroztak. Rendszeresen muzsikálunk együtt az A.B.SZ. és CSIBI villanygitár zenekarral, akik csodálatos vokállal segítették a felvételeket a „Croatia” „Hajrá, hajrá Pomáz”, az „1974 nyarán” és az „Elmenni messze” című számokban.

01. Tudod, én ott voltam (Tolcsvay László – Bródy János)
02. 1974 nyarán (Tolcsvay László – Bródy János)
03. Hová tűntek? (Bródy János)
04. Hajrá, hajrá Pomáz! (Németh Oszkár)
05. Elmenni messze (Koltay Gergely)
06. Almádi volt (Németh Oszkár)
07. Croatia (Németh Oszkár)
08. Európa várj egy kicsit (Németh Oszkár)
09. Barátság (Tolcsvay László – Müller Péter Sziámi)
10. Habzik az élet (Molnár Bálint – Németh Oszkár)
11. Csókol a szád (Németh Oszkár)
12. Egy nap az élet (Bródy János)

Ez a kiadvány kis példányszámú, így a gyártási eljárás nem préselt, hanem írott formátumú CD.

Köszi susdomes az albumot!

 

https://tinyurl.com/qlrk53o
 

 

 

1

Találatok: 73

Publication author

offline 5 nap

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 500Publics: 1331Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Németh Oszkár – Tudod, én ott voltam (2017) • Szerzői kiadás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves dali300, köszönöm.
  A NOcoMMent együttessel kapcsolatban van egy nagyon szép emlékem. Legkisebbik gyermekünk, Levente úgy két éves lehetett, azaz a történet 1992-93-ban eshetett meg.
  Akkoriban feleségem délutánonként kivitte a gyermeket az Orczy kertbe, s a munka végeztével én is odamentem, s együtt mentünk haza. Egy szép nyári délutánon egyik kedves kollégámmal mentünk értük, s leültünk a tóparti szaletliben egy sört meginni.
  Közben a kis színpadon elkezdett hangolni a NOcoMMent. Így családom hazatért, s mi kollégámmal ott maradtunk zárásig.
  Olyan hangulatos, southern-rockos estém azóta sem volt.
  Nem voltunk sokan, így tudtunk a zenészekkel is kommunikálni.

  0
  1. Nagyon szívesen, bár susdomesé az érdem, én csak a “közvetítő” voltam.
   Szerintem ez a zene lényege, az élő koncert, a többi csak “konzerv”. A zenekar viszont akkor jófejekből áll, ha lehetett velük normálisan beszélgetni.

   0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

20 + hat =

Password generation