Szalonna és bandája – Népzene a Kárpát-medencéből (2010) FolkEurópa Kiadó

A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát medence leggyönyörűbb zenéi. Az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük.

Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését, ezért népzeneoktatással is foglalkoznak. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb fesztiváljainak, emellett az elmúlt években felléptek mind Európában mind a tengerentúlon.
Játszottak többek között Venezuelában, Indiában, Görögországban, Angliában, Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában és az Egyesült Államokban. 2006-ban a Magyar Köztársaság küldöttjeiként részt vettek az Egyesült Királyság 1956-os díszünnepségén, olyan kiváló művészek társaságában mint az Oscar-díjas Jeremy Irons, Vásáry Tamás zongoraművész, és a Grammy-díjas népdalénekes, Sebestyén Márta. A műsor után személyesen gratulált többek között Károly, walesi herceg és Margaret Thatcher volt angol miniszterelnök.
Legújabb büszkeségük a 2007-es Prima Primissima közönségdíj, amelyet a Magyar Állami Népi Együttessel nyertek el.
További információ itt .

A dalok:
1. Galga menti muzsika
2. Szlovák harmonikamuzsika
3. Megismerni a kanászt…
4. Édesanyám ne sirasson engemet…
5-6. Vajdaszentiványi muzsika
7. Tavaszi szél…
8. Kicsi madár miért keseregsz az ágon…
9. Így jár, aki mindig bort iszik…

A zenészek:
Pál István “Szalonna” – hegedű, ének; Pál Eszter – ének; Gombai Tamás – hegedű, vokál; Gera Attila – tárogató, klarinét, vokál; Unger Balázs – cimbalom; Ürmös Sándor – cimbalom; Karacs Gyula – brácsa, vokál; Doór Róbert – nagybőgő, vokál; Pál Lajos – ének, harmonika; Koncz Gergely – hegedű; Mester László – brácsa; Barcza Zsolt – harmonika.

https://zenekucko.com/04743

0

Visits: 6

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Szalonna és bandája – Népzene a Kárpát-medencéből (2010) FolkEurópa Kiadó” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy + 16 =

Password generation