Cass Elliot – The Complete Cass Elliot Solo Collection 1968-71 (2007) Geffen / Hip-O Select

Cass Elliot

Mama Cass Elliot, azaz Ellen Naomi Cohen (1941-1974) volt a lelke a The Mamas & The Papas együttesnek.

Orosz zsidó emigránsként csúnya és duci csajként beválogatták az együttesbe, mert ő tudott is énekelni.
Remek családi körülmények között nőtt fel, mi sem mutatja jobban, hogy először az eredeti keresztnevét, aztán a vezetéknevét is lecserélte.
Ereditleg Jim Hendricksszel és Tim Brownnal turnéztak, akkoriban Big 3 néven. Később John Phillips a Mamas and the Papas elődjének számító New Journeymenbe konkrétan nem vették fel egy darabig, de ez inkább a megjelenésének volt köszönhető, mint bármi másnak.
A kórusos felállásban véglegesnek tekinthető New Journeymen végül rajta kívül még egy lányban és két fiúban véglegesedett, ebből egy részeg estén az ő inspirációjára lett Mamas and the Papas.
Olyan számokat tettek le az asztalra, mint a California Dreamin, Monday Monday vagy a Dream a little dream of me. 1971-ben adták ki az utolsó együtt készített albumukat, mielőtt elváltak útjaik.

Mama Cass a súlyával nonstop küzdött. A leghíresebb incidense Las Vegasban történt, amikor összesen közel 140 kilót fogyott a fellépésére. Persze gyomorfekélyt kapott és a torkával is bajok voltak – nyilván nonstop okádtatta magát, ami biztos nagyon hasznos volt a hangjának is. Teljesen lebetegedett, nélküle szervezték a showt és a próbákra is csak három nappal az előadás előtt került sor. A torka abszolút rottyon volt, hagyta a próbák java részét a francba és teával meg citrommal próbálta kúrálni magát. El lehet képzelni az eredményt.

A koncertre olyan nímandok mentek el, mint Sammy Davis, Jr., Peter Lawford és Jimi Hendrix, Joan Baez, Liza Minnelli és Mia Farrow. Az énekesnő teljesen belázasodott és a koncerten a hangja alig volt hallható. Borzalmasan rossz kritikákat kapott, a közönség olyan távol esett a megértőtől, amit csak el lehet képzelni és szerencsétlen nőnek gyakorlatilag tönkretették vele a karrierjét. Egy nap után vége lett az eredetileg hosszabbra tervezett sorozat, Cass meg visszarepült haza, ahol a manduláját is ki kellett venni. Csajok, a bulémia nem buli.

Persze aztán kiderült, hogy a fogyókúrát mindennel megtámogatták, amivel csak lehetett. Például az is kiderült, hogy a kiasszony elkezdett herkázni. Ezenkívül ópiátokat is szedett rendszeresen, szóval kijutott a jóból. Gyakorlatilag tényleges sorsfordulót jelentett ez az időszak, egyre jelentéktelenebb szarságokban szerepelt. Karácsonyi különkiadások, sorozatok, Scooby Doo filmek és hasonlók. Semmi olyanban, amit professzionálisan igazán komolyan lehet venni.

Aztán a saját kálváriája a Johnny Carson show stúdiójában ért kezdődött 32 évesen és végül a londoni lakásában végződött. Boncolásán nem mutattak ki drogokat a szervezetében, “csupán” a kóros elhízás miatti elzsírosodásnak és szívleállásnak tudták be.

Érdekesség, hogy egy évvel később, ugyancsak 32 évesen halt meg ugyanabban a lakásban Keith Moon, a the Who dobosa. Városi legenda, hogy Cass egy sonkásszendvicstől fulladt meg, de ennek nincs semmi valóságalapja, halálát szívelégtelenség okozta.
(holdkomp.hu)

A dalok:
CD1
01. Dream a Little Dream of Me
02. California Earthquake
03. The Room Nobody Lives In
04. Talkin’ to Your Toothbrush
05. Blues for Breakfast
06. You Know Who I Am
07. Rubber Band
08. Long Time Loving You
09. Jane, the Insane Dog Lady
10. What Was I Thinking of
11. Burn Your Hatred
12. Sweet Believer
13. It’s Getting Better
14. Blow Me a Kiss
15. Sour Grapes
16. Easy Come, Easy Go
17. I Can Dream, Can’t I
18. Welcome to the World
19. Lady Love
20. He’s a Runner
21. Move in a Little Closer, Baby
22. When I Just Wear My Smile
23. Who’s to Blame

CD2
01. Make Your Own Kind of Music
02. New World Coming
03. A Song That Never Comes
04. The Good Times Are Comin’ [From Monte Walsh]
05. Don’t Let the Good Life Pass You By
06. One Way Ticket
07. Ain’t Nobody Else Like You
08. The Costume Ball [From Doctors’ Wives]
09. Darling Be Home Soon
10. Sistowbell Lane
11. For as Long as You Need Me
12. Different [From Pufnstuf]
13. Here We Go Again
14. All for Me
15. A Song That Never Comes [Mono Single Mix]

https://zenekucko.com/08287/88

1

Visits: 68

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

15 − 6 =

Password generation