DakhaBrakha / ДахаБраха – The Road/Шлях (2016) • Self-Released

This album was created at the very difficult time for our Motherland.
We want to dedicate it to those who gave their lives for our freedom, who continue stand over its guard, and who go the challenging way of a free person without losing their hope. 

Az a legegyszerűbb, ha a saját meghatározásukat használjuk: etnokáosz. Sok szláv muzsika középpontban, de afrikai és indiai is, valójában pedig akusztikus downtempo avagy az ukrán Dead Can Dance.

2004-ben, egy kijevi kortárs színház működésébe bekapcsolódva alakultak meg, de ez nem sokat segít, ha be akarjuk lőni, mire számítsunk. A szláv hagyományokat a világ egyéb helyeiről begyűjtött hatásokkal megfejelő produkció lényege az elképesztő élő energia. Igaz, albumaik során is végigkísérhetjük őket, de a hatalmas kucsmákba és fehér ruhákba bújt három lány és a tradicionális köntösben ügyködő fiú élőben képes a legelhullottabb közönségbe is életet lehelni, mert ennek a feszülten vibráló akusztikus muzsikának olyan titka van, amit többszöri megnézés után is lehetetlen megfejteni. Bejön a négy muzsikus, leülnek, formálisan mondhatni alig csinálnak valamit, egymásnak felelgetve énekelnek, dobolnak, csellóznak, akad egy zongora és harmonika is, a közönség pedig eksztázisba esik, és az még nem is a teteje, mert ebben a pillanatok alatt elért állapotban kitartóan, de szinte flegmatikus lazasággal vezetnek keresztül sosem tapasztalt világokon.

01. Oy Ishov chumak / Ой Ішов Чумак
02. Chorna Khmara / Чорна Хмара
03. Сhumak / Чумак
04. Salgir boyu / Şalğir Boyu
05. Karamysly / Карамисли
06. A doshchyk nakrapaie / А Дощик Накрапає
07. Monakh / Монах
08. Solovey / Соловей
09. Seno / Сєно
10. Svyryd / Свирид

Marko Halanevych / Марко Галаневич – vocal, goblet drum, tabla, didgeridoo, harmonica, accordion, cajón
Olena Tsybulska / Олена Цибульська – vocal, percussion
Iryna Kovalenko / Iрина Ковеленко – vocal, djembe, flute, buhay, piano, ukulele
Nina Harenetska / Нiна Гаренецька – vocal, cello

http://link.pooтин_иди_нахуй.cam

-pastebin-

https://dakhabrakha.bandcamp.com/album/the-road
 

1

Találatok: 152

Publication author

offline 6 nap

dali300

Avatar 199
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 495Publics: 1328Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

9 + 19 =

Password generation