U2 – The Unforgettable Fire (1984) ℗ 1995 Mobile Fidelity Sound Lab

Ez volt az első lemezük, melynek elkészítésében Brian Eno és Daniel Lanois volt a segítségükre. Az album címe egy a hiroshimai és nagaszaki atombomba-támadást túlélők által készített festménysorozatra utal.

A felvételeket a Slane Castle-ben kezdték el – ahol majd húsz évvel később, 2003-ban koncertet is adtak (U2 Go Home • DVD) – és megszokott stúdiójukban, a dublini Windmill Lane-ben fejezték be. A lemez borítóján azonban nem a Slane, hanem a Moydrum kastély látható.

01. A Sort of Homecoming
02. Pride (In the Name of Love)
03. Wire
04. The Unforgettable Fire
05. Promenade
06. 4th of July
07. Bad
08. Indian Summer Sky
09. Elvis Presley and America
10. MLK

Az MFSL kiadáson több szám hossza is eltér az eredetitől (például az instrumentális 4th of July 27 másodperccel hosszabb).

Bono – ének
The Edge – gitár, billentyűsök, ének
Adam Clayton – basszusgitár
Larry Mullen, Jr. – dob
producerek:
Brian Eno és Daniel Lanois + vokál, további hangszerek, hanghatások

https://pastebin.odavisz.cam (klikk)
 

0

Találatok: 82

Publication author

offline 9 óra

dali300

Avatar 262
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 1 =

Password generation